Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Domján Mária
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Domján Mária
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Domján Mária
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Domján Mária
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek
Piskóta
- 8 db tojás
- 8 ek cukor
- 6 ek olaj
- 2 ek víz
- 6 ek liszt
- 2 ek kakaó
- 1 cs sütőpor
- 1 csipetnyi só
Csokikrém
- 2 db tojás
- 6 dkg cukor
- 20 dkg csokoládé 70-80%
- 50 ml kávé
- 2 dl tejszín
Tortabevonó ,,Glassa a specchio di Faggioto”- Tűkőr fényes máz
- 45 dkg cukor
- 15 dkg holland kakaópor
- 350 ml víz
- 300 ml tejfől
- 2 cs. zselatin
Szírup: 3 rom fiola, 50 ml víz vagy 200 ml brandy
Elkészítés
A tojássárgákat kikeverjük a cukrokkal, a fehérjéket pedig külön felverjük. A cukros részhez adjuk a olajat, vízet, sütőport majd a habot is beleforgatjuk. (a hozzávalókat, egy kanálként adagoljuk a cukros részhez - egy száraz, liszt + kakaó, egy hab). Kivajazot, lisztezett kerek tortaformában teszük 24 cm, előmelegített sütőben először nagy, majd kis lángon sütjük (tűpróba!).
Csokikrém
A tojássárgákat kikeverjük 3 dkg cukrokkal. A fehérjéket pedig kikeverjük a másik 3 dkg cukrokkal.
Tegyünk gyorsforralóba forrni vízet, erre helyezzük rá a csokit 70-80%, és folyamatos keverés mellet gőz felett megolvaszuk. Vegyük le a gőzről és hagyuk kihülni 40 C-ig, ezután keverjük el benne a kávet(a kávénak is 40 C kell, hogy legyen). Folyamatosan keverjük. A csokit hozzá keverjük a tojás sárgájához, beleteszük a tojás fehérjét is, és a tejszin kemény habát.
A tortát megkenjük vele, körben az oldalát is. A tetejét bevonjuk a tortabevonó ,,Glassa a specchio di Faggioto”- Tükör fényes mázal, és a maradék krémet zsákba szedjük, csillagcsőből nyomunk rá díszítésnek.
Tortabevonó ,,Glassa a specchio di Faggioto”- Tűkőr fényes máz
A hozzávalókat összefőzzük 10 percig. Hagyuk kihűlni 40-50 C –ig. Hozzáadjuk a zselatint, leszürjük a csoki mázat. A mázat melegen ráöntjük a torta tetejére, ami lefojik töbször is ráöntjük így 4-5 mm vastag lesz rajta a csoki réteg.
A kihűlt piskótát három lapba vágtam , meglocsoltam romos sziruppal, megtöltöttem és bevontam a csokikrémmel és a mázat melegen ráöntötem a torta tetejére, a maradék krémet zsákba tedtem, csillagcsőből nyomtam rá díszítést.
|
|
Kőszeghy Anna írta 3 órája a(z) Csirkepörkölt kagylótésztával. képhez:
József az egyik kedvencemet hoztad! Ezt is nagyon...
Kőszeghy Anna írta 3 órája a(z) Pirított lebbencs leves. képhez:
Hmm! de jó ötletet adtál József! Finom lehetett!
Garáz József 9 órája új képet töltött fel:
Garáz József 9 órája új képet töltött fel:
Kőszeghy Anna írta 1 napja a(z) Paradicsom szósz sülthús sülthurka és főttburgonya. képhez:
József finom ebédetek volt! Mindent szeretek, ami a ...
Kőszeghy Anna 1 napja új képet töltött fel:
Kőszeghy Anna 1 napja új képet töltött fel:
Garáz József 5 napja új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!