Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek
Hozzávalók:
Sütemény
- 8 egész tojás
- 24 dkg liszt
- 24 dkg porcukor
- 2 ek kakao
- 4 ek olaj
- 4 ek langyos viz
- 1 cs sutopor
- 1 csipetnyi so
A krémhez
- 4 egész tojás
- 15 dkg cukor
- 3 citrom kicsavart leve
- 1 citrom reszelt héja
- 10 dkg vaj
- 50 dkg mascarpone
- 1cs. zselatin
A tetejére:
- Reszelt csoki, mandula
Elkészítés
A tojássárgákat kikeverjük a cukrokkal, a fehérjéket pedig külön felverjük. A cukros részhez adjuk a olajat, langyos vizet, sutoport majd a habot is beleforgatjuk. (a hozzávalókat, egy kanalkent adagoljuk a cukros reszhez - egy száraz, liszt + kakao, egy hab). Kivajazot, lisztezett kerek tortaformában teszuk 24 cm, előmelegített sütőben először nagy, majd kis lángon sütjük (tűpróba!).
A tojásokat verjük fel a pocukorral és a kifacsart citromok levével.
Tegyünk gyorsforralóba forrni vizet, erre helyezzük rá a tojásos keveréket, és folyamatos keverés mellett, sűrítsük be a gőz felett. Ha sűrű, vegyük le a gőzről és hagyuk kihulni, ezutan keverjük el benne a vajat is. Hűtsük le teljesen.
A mascarponet kezdjük el robotgéppel verni, „keményíteni”.
Majd hozzáadjuk a zselatint, és a citrom reszelt hejat is, és verjük csomómentesre, sűrű krém állagúra. Majd keverjuk a tojas kremhez.
A kihűlt piskótát három lapba vágtam , megtöltöttem és bevontam a krémmel, csokidíszekkel , mandulaval díszítettem.
|
|
burger eva 2 hete új képet töltött fel:
Szotojka Tipi Kurós Olasz írta 2 hete itt:
vanaki nem akar meg hivni egy fincsi ebédre naon éhes vok
Kőszeghy Anna írta 3 hete itt:
Köszönöm, hogy KLUB tag- társ lehettem veletek!
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!