Finomságok Konyhája: Ciorba de perisoare recept - savanykás ízű leves (kép)

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2142 fő
  • Képek - 13010 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2142 fő
  • Képek - 13010 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2142 fő
  • Képek - 13010 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2142 fő
  • Képek - 13010 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.


Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek

Ciorba de perisoare recept - savanykás ízű leves

Hozzávalók / 4 adag
• Csirkehús (mell, comb)
• 4 közepes db sárgarépa
• 2 közepes db fehérrépa
• 1 közepes db karalábé
• 1/2 közepes db zeller
• 1 hagyma
• 1 paradicsom
• 1 paprika
• 5 ek napraforgó olaj
• 3 szál lestyán
• so
• 1 citromból nyert citromlé
Perisoare (húsgombóc)
• 50 dkg darált sertéshús
• 20 dkg rizs (szaraz)
• 1 db tojás
• 0.5 kk bors so
• 1 hagyma
• 1 ek liszt

Elkészítés
A húst megtisztítjuk, és egy nagyobb fazékba vízzel együtt feltesszük picit forrni, majd leszűrjük a tetejét. Közben megpucoljuk a zöldségeket. Belepakoljuk a levesbe a zöldségeket es a finomra vágott lestyánt. 1-2 sárgarépat megreszejuk es a hagymat aprítsuk, olajat hevítünk, rádobjuk a zöldségeket, és kevergetve megfuttatjuk rajta.. Belepakoljuk eszt is a levesbe. Lefedve kis lángon 15 percig főzzük.
A húsgombóc: a darált húst a rizsel, a tojással, lisztel összedolgozzuk, sózzuk, borsozzuk, pirospaprikával fűszerezzük. Apró gombócokat formálunk, a leveshez adjuk, és továbbra is kis lángon 30 percig főzzük. Közben finomra vágott petrezselyemmel és ételízesítővel ízesítjük.
Végül hozzáadjuk a citromlevet.
A hőt elzárjuk alatta, és lefedve hagyjuk kb. fél óráig, hogy az ízek összeérjenek. Érdemes előző napon elkészíteni, mert úgy még finomabb.

Látta 39 ember.

Értékeld!

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Itt is tetszik,mentettem.
Köszönöm Melinda.

Válasz

Domján Mária üzente 11 éve

Nagyon jó kis leves
Kedvet kaptam az elkészítéséhez
Nagyon jók a fázisfotóid is gratulálok és Köszönöm a finom receptet

Válasz

szanto hajnalka üzente 11 éve

Ezt nagyon szeretem!Gratulalok!

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Köszönöm szépen!

Válasz

Kőszeghy Anna üzente 11 éve

Melinda nagyon tetszik a levesed!
Biztos finom volt. Gratulálok!

Válasz

Ez történt a közösségben:

Garáz József 1 napja új képet töltött fel:

Zoldborsofozelek_fasirozott_2199135_8954_s

Kőszeghy Anna írta 5 napja a(z) Hajnali palacsintáim képhez:

Hajnali_palacsintaim_2199101_3201_s

A mai napra 40 fokhoz közeli kánikulát jósoltak a ...

Kőszeghy Anna 5 napja új képet töltött fel:

Hajnali_palacsintaim_2199101_3201_s

Kőszeghy Anna írta 1 hete a(z) Cukkíni főzelék kaprosan képhez:

Cukkini_fozelek_kaprosan_2198903_5284_s

Hajnikám örülök, hogy jöttél! Köszönöm a hozzászólást! ...

Kőszeghy Anna írta 1 hete a(z) Most sült ki tökös-mákos rétes szilvás meggyes rétes képhez:

Most_sult_ki__tokosmakos_retes_szilvas_meggyes__retes_2151024_1762_s

Hmmm!-de finom réteseket sütöttél Marcsi! Szinte érzem...

Kőszeghy Anna írta 1 hete a(z) Kókuszos csokis születésnapi torta képhez:

Kokuszos_csokis__szuletesnapi_torta_2191432_3506_s

Marcsikám finom tortát sütöttél, ebből én is elfogadnék egy ...

Kőszeghy Anna írta 1 hete a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:

A mai ebédünk: Eszterházy rostélyos, spagetti.

Garáz József írta 2 hete a(z) Télre is gondolunk. Reszet alma eltevése . képhez:

Telre_is_gondolunk_reszet_alma_eltevese__2198726_9649_s

Hajnalka! Köszönjük szépen. Sajnos az idén nem terem sok...

szanto hajnalka írta 2 hete a(z) Télre is gondolunk. Reszet alma eltevése . képhez:

Telre_is_gondolunk_reszet_alma_eltevese__2198726_9649_s

De jo!mien jo is lesz am ez a telen!ugyesek vagytok!

szanto hajnalka írta 2 hete a(z) Palóc leves-mármegint képhez:

Paloc_levesmarmegint_2198632_3567_s

En is el voltam menve Pestre a hugomekhoz dolgoztam vele ...

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu