Finomságok Konyhája: Ciorba de perisoare recept - savanykás ízű leves (kép)

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2138 fő
  • Képek - 12858 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,
Domján Mária
Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2138 fő
  • Képek - 12858 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,
Domján Mária
Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2138 fő
  • Képek - 12858 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,
Domján Mária
Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2138 fő
  • Képek - 12858 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,
Domján Mária
Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.


Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek

Ciorba de perisoare recept - savanykás ízű leves

Hozzávalók / 4 adag
• Csirkehús (mell, comb)
• 4 közepes db sárgarépa
• 2 közepes db fehérrépa
• 1 közepes db karalábé
• 1/2 közepes db zeller
• 1 hagyma
• 1 paradicsom
• 1 paprika
• 5 ek napraforgó olaj
• 3 szál lestyán
• so
• 1 citromból nyert citromlé
Perisoare (húsgombóc)
• 50 dkg darált sertéshús
• 20 dkg rizs (szaraz)
• 1 db tojás
• 0.5 kk bors so
• 1 hagyma
• 1 ek liszt

Elkészítés
A húst megtisztítjuk, és egy nagyobb fazékba vízzel együtt feltesszük picit forrni, majd leszűrjük a tetejét. Közben megpucoljuk a zöldségeket. Belepakoljuk a levesbe a zöldségeket es a finomra vágott lestyánt. 1-2 sárgarépat megreszejuk es a hagymat aprítsuk, olajat hevítünk, rádobjuk a zöldségeket, és kevergetve megfuttatjuk rajta.. Belepakoljuk eszt is a levesbe. Lefedve kis lángon 15 percig főzzük.
A húsgombóc: a darált húst a rizsel, a tojással, lisztel összedolgozzuk, sózzuk, borsozzuk, pirospaprikával fűszerezzük. Apró gombócokat formálunk, a leveshez adjuk, és továbbra is kis lángon 30 percig főzzük. Közben finomra vágott petrezselyemmel és ételízesítővel ízesítjük.
Végül hozzáadjuk a citromlevet.
A hőt elzárjuk alatta, és lefedve hagyjuk kb. fél óráig, hogy az ízek összeérjenek. Érdemes előző napon elkészíteni, mert úgy még finomabb.

Látta 39 ember.

Értékeld!

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

[Törölt felhasználó] üzente 9 éve

Itt is tetszik,mentettem.
Köszönöm Melinda.

Válasz

Domján Mária üzente 9 éve

Nagyon jó kis leves
Kedvet kaptam az elkészítéséhez
Nagyon jók a fázisfotóid is gratulálok és Köszönöm a finom receptet

Válasz

szanto hajnalka üzente 9 éve

Ezt nagyon szeretem!Gratulalok!

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 9 éve

Köszönöm szépen!

Válasz

Kőszeghy Anna üzente 9 éve

Melinda nagyon tetszik a levesed!
Biztos finom volt. Gratulálok!

Válasz

Ez történt a közösségben:

Garáz József 5 órája új képet töltött fel:

Toltott_dagado_tortburgonya_es_parolt_lilakaposzta_2191083_8820_s

Garáz József 17 órája új képet töltött fel:

Tejfolos_gombas_szelet_galuskaval__csirkemell_2191082_5039_s

Garáz József írta 17 órája a(z) Virslis tésztasaláta. képhez:

Virslis_tesztasalata_2191032_6902_s

Anna! Ezt megint Nellike találta meg és Ő kérte hogy a Mama ...

Kőszeghy Anna 17 órája új képet töltött fel:

Gombamartasos_szelesmetelt_2191078_1519_s

Kőszeghy Anna 1 napja új képet töltött fel:

Tavaszi_spargas_zoldsegleves_2191068_9102_s

Kőszeghy Anna írta 1 napja a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:

A mai ebédünk: Vörös lencse főzelék, tojás ropogós (fasírt).

Kőszeghy Anna írta 1 napja a(z) Virslis tésztasaláta. képhez:

Virslis_tesztasalata_2191032_6902_s

József finom salátát hoztál! Én is szeretem a majonézes ...

Garáz József 2 napja új képet töltött fel:

Virslis_tesztasalata_2191032_6902_s

Kőszeghy Anna írta 4 napja a(z) Fahéjas mikrós sült alma képhez:

Fahejas_mikros_sult_alma_2190991_7429_s

Ezt a finom és egyszerű desszertet most készítettem ...

Kőszeghy Anna 4 napja új képet töltött fel:

Fahejas_mikros_sult_alma_2190991_7429_s

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu