Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek
Hozzávalók / 4 adag
• Csirkehús (mell, comb)
• 4 közepes db sárgarépa
• 2 közepes db fehérrépa
• 1 közepes db karalábé
• 1/2 közepes db zeller
• 1 hagyma
• 1 paradicsom
• 1 paprika
• 5 ek napraforgó olaj
• 3 szál lestyán
• so
• 1 citromból nyert citromlé
Perisoare (húsgombóc)
• 50 dkg darált sertéshús
• 20 dkg rizs (szaraz)
• 1 db tojás
• 0.5 kk bors so
• 1 hagyma
• 1 ek liszt
Elkészítés
A húst megtisztítjuk, és egy nagyobb fazékba vízzel együtt feltesszük picit forrni, majd leszűrjük a tetejét. Közben megpucoljuk a zöldségeket. Belepakoljuk a levesbe a zöldségeket es a finomra vágott lestyánt. 1-2 sárgarépat megreszejuk es a hagymat aprítsuk, olajat hevítünk, rádobjuk a zöldségeket, és kevergetve megfuttatjuk rajta.. Belepakoljuk eszt is a levesbe. Lefedve kis lángon 15 percig főzzük.
A húsgombóc: a darált húst a rizsel, a tojással, lisztel összedolgozzuk, sózzuk, borsozzuk, pirospaprikával fűszerezzük. Apró gombócokat formálunk, a leveshez adjuk, és továbbra is kis lángon 30 percig főzzük. Közben finomra vágott petrezselyemmel és ételízesítővel ízesítjük.
Végül hozzáadjuk a citromlevet.
A hőt elzárjuk alatta, és lefedve hagyjuk kb. fél óráig, hogy az ízek összeérjenek. Érdemes előző napon elkészíteni, mert úgy még finomabb.
|
|
Kőszeghy Anna írta 18 órája a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:
A mai ebédünk: Zöldség leves ABC tésztával, bakonyi...
Kőszeghy Anna írta 2 napja a(z) vári pulykamell vegyes zöldségekkel képhez:
Óvári pulykamell vegyes zöldségekkel. ...
Kőszeghy Anna 2 napja új képet töltött fel:
Kőszeghy Anna írta 2 napja a(z) Tejfölös gombás csírkemel szeletek. képhez:
Gratulálok mindkettőjüknek! További jó főzőcskézést, és ...
Garáz József írta 2 napja a(z) Tejfölös gombás csírkemel szeletek. képhez:
Anna! Köszönöm szépen az unokám és a nejem nevében. ...
Kőszeghy Anna írta 3 napja a(z) Tejfölös gombás csírkemel szeletek. képhez:
József finom ebédetek volt! Minden gombás étel jöhet! -...
Garáz József 6 napja új képet töltött fel:
Kőszeghy Anna írta 1 hete a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:
A mai ebédünk: kapros tejfölös cukkini főzelék, tükörtojás.
Kőszeghy Anna írta 1 hete a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:
A mai ebédünk: Brokkoli krémleves, fasírozott pogácsa, ...
Kőszeghy Anna írta 2 hete a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:
A mai ebédünk: Ragu leves, túrógombóc eperöntettel.
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!