Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek
A tészta hozzávalói
45 deka liszt
5 deka porcukor
12 deka margarin
6 deka zsír
1 deka só
3 deka élesztő
1 tojás sárgája
kb 1,5 deci hideg tej
A hozzávalókat összegyúrom rugalmas tésztává.Az élesztőt nem kell keleszteni csak a lisztbe belemorzsolni .A tejet pedig fokozatosan adom hozzá.Az elkészített tésztát fél órára hidegre teszem utána két egyforma rudat sodrok belőle és 12-12 darabra elszelem.kis gombócokat készítek belőle és nyújtófával korongokat csinálok .A korongok közepébe teszem a tölteléket és elsimítom a tésztán.A tenyeremmel feltekerem és patkó alakúra készítem.Papiros sütőlapra teszem tojás sárgájával megkenem amikor megszáradt megsütöm előmelegített sütőben 10 perc alatt megsül.
A töltelék készítése
20 deka darált dió
15 deka cukor
4 deka zsemlemorzsa
őrölt fahéj
1 deci víz
A cukrot a vízzel felforralom,és a diót fahéjat és a morzsát leöntöm vele.A mákos is ugyanígy készül.Amikor bekevertem.,összegyúrom és 2 rudat készítek belőle amit szintén 12-12 darabra vágok.Ez a töltelék kerül a tésztába.
|
|
Garáz József 11 órája új képet töltött fel:
Garáz József 11 órája új képet töltött fel:
Kőszeghy Anna írta 14 órája a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:
A mai ebédünk: Alma leves, párizsi pulykamell, sült...
Kőszeghy Anna írta 4 napja a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:
A mai ebédünk: Palóc leves, túrós palacsinta.
Kőszeghy Anna írta 1 hete a(z) Lazac brokkolis krumplipürével képhez:
Áldott Húsvéti Ünnepeket kívánunk szeretettel. Horváth ...
Kőszeghy Anna 1 hete új képet töltött fel:
Garáz József 1 hete új képet töltött fel:
Kőszeghy Anna 2 hete új képet töltött fel:
Szotojka Tipi Olasz Herceg írta 2 hete a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:
ha maratt valami belölle szivessen megenném
Garáz József 2 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!