Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek
Hozzávalók a sárga tésztához
25 deka porcukor
3 tojás sárgája
5 deka ráma margarin
1 deci tej
2 deka szalalkáli
és kb 40 deka liszt vagy amennyit felvesz
A mézes tészta hozzávalói
40 deka liszt
1 kis kanál fahéj
1 kis kanál mézeskalács fűszerkeverék
1 kis kanál szódabikarbóna
15 deka porcukor
15 deka langyos méz
1 egész tojás
A tetejére
3 tojás fehérje
40 deka porcukor
koktél cseresznye
kókuszreszelék
vagdalt dió
Vagdalt fehér héj nélküli mandula
A sárga tésztával kezdek
Egy keverő gépbe teszem a hozzávalókat .A szalalkálit a tejben feloldom és úgy adom a többi anyaghoz amikor már habosra kikeverte a gép lisztet adok hozzá amennyit a hozzávalók felvesznek ez nekem 40 deka volt amit kézzel gyúrtam hozzá
, hogy nyújtható tészta legyen belőle.Zsírral kikent vagy sütőpapiros tepsibe teszem
A mézes lap készítése
Itt a hozzávalókat összegyúrom én géppel tettem, és a végén kiöntöttem a keverő gépből és kinyújtottam , majd rátettem a sárga tésztára és kisebb nyújtófával még rádolgoztam.
A tojások fehérjéhez csipet sót tettem felvertem hozzáadtam a porcukrot és amikor már jó sűrű és kemény a tészta tetejére rá simítóm megszórom dióval kókusszal és mandulával ki mit szeret 170 fokon megsütöm.És én még melegen be jelöltem a tetejét a habot ,hogy ha már kihűlt könnyebben felvágjam
Vágás után díszítem a mézes miatt kicsit kemény de dobozban másnapra megpuhul
|
|
Kőszeghy Anna írta 1 napja a(z) Brokkoli főzelék képhez:
A változatosság kedvéért most leves helyett főzeléket ettünk, ...
Kőszeghy Anna 1 napja új képet töltött fel:
Kőszeghy Anna írta 2 napja a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:
A mai ebédünk: Gyümölcs leves, rakott krumpli, nekem ...
Garáz József írta 2 napja a(z) Almássüti. képhez:
Anna! Köszönöm szépen a Nejem és Nellike nevében. ...
Kőszeghy Anna írta 3 napja a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:
A mai ebédünk: Tejszínes brokkoli főzelék főtt tojással.
Kőszeghy Anna írta 3 napja a(z) Almássüti. képhez:
József az egyik kedvencemet hoztad! Szépek, és finomak ...
Garáz József 6 napja új képet töltött fel:
Garáz József 6 napja új képet töltött fel:
Garáz József 6 napja új képet töltött fel:
Garáz József 1 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!