Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Domján Mária
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Domján Mária
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Domján Mária
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Domján Mária
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek
Hozzávalók a sárga tésztához
25 deka porcukor
3 tojás sárgája
5 deka ráma margarin
1 deci tej
2 deka szalalkáli
és kb 40 deka liszt vagy amennyit felvesz
A mézes tészta hozzávalói
40 deka liszt
1 kis kanál fahéj
1 kis kanál mézeskalács fűszerkeverék
1 kis kanál szódabikarbóna
15 deka porcukor
15 deka langyos méz
1 egész tojás
A tetejére
3 tojás fehérje
40 deka porcukor
koktél cseresznye
kókuszreszelék
vagdalt dió
Vagdalt fehér héj nélküli mandula
A sárga tésztával kezdek
Egy keverő gépbe teszem a hozzávalókat .A szalalkálit a tejben feloldom és úgy adom a többi anyaghoz amikor már habosra kikeverte a gép lisztet adok hozzá amennyit a hozzávalók felvesznek ez nekem 40 deka volt amit kézzel gyúrtam hozzá
, hogy nyújtható tészta legyen belőle.Zsírral kikent vagy sütőpapiros tepsibe teszem
A mézes lap készítése
Itt a hozzávalókat összegyúrom én géppel tettem, és a végén kiöntöttem a keverő gépből és kinyújtottam , majd rátettem a sárga tésztára és kisebb nyújtófával még rádolgoztam.
A tojások fehérjéhez csipet sót tettem felvertem hozzáadtam a porcukrot és amikor már jó sűrű és kemény a tészta tetejére rá simítóm megszórom dióval kókusszal és mandulával ki mit szeret 170 fokon megsütöm.És én még melegen be jelöltem a tetejét a habot ,hogy ha már kihűlt könnyebben felvágjam
Vágás után díszítem a mézes miatt kicsit kemény de dobozban másnapra megpuhul
|
|
burger eva írta 8 órája a(z) cseresznye érésben képhez:
Hűha....nálunk még csak kis zöld bogyó a cseresznye.
Kőszeghy Anna írta 1 napja a(z) Sárgarépás palacsinta cukros tejföllel képhez:
Barátnőm köszönöm a kedves hozzászólást!!! Örülök, hogy ...
Kőszeghy Anna írta 1 napja a(z) Sárgarépás palacsinta cukros tejföllel képhez:
A szeletek közé kakaós porcukrot tettem, hamar...
Kőszeghy Anna írta 1 napja a(z) Méteres kalács képhez:
Nagyon szépek ezek a szeletek! Régen én is sokszor ...
Kőszeghy Anna írta 1 napja a(z) cseresznye érésben képhez:
Barátnőm ha megérnek gondolj rám egy-két szemmel. Nagyon...
Kőszeghy Anna írta 1 napja a(z) Már színesedő sárga barack képhez:
Marcsi! Mlyen szép nagyok már! Ez a kora nyári időjárás kedvez...
Kőszeghy Anna írta 1 napja a(z) A korai cseresznyénk képhez:
Hűűű!-de megkívántam Marcsikám ezt a finom ...
Kőszeghy Anna írta 1 napja a(z) Sarokház képhez:
Marcsi a sarokház is a kedvenceim közé tartozik, nem...
Kőszeghy Anna írta 1 napja a(z) Tojásos nokedli salátával képhez:
Marcsi jó ötletet adtál, már nagyon régen volt nálunk! Ez ...
Kőszeghy Anna írta 1 napja a(z) A mai ebéd gombaleves grizgaluskával képhez:
Marcsikám ízletes étvágygerjesztő és finom ...
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!