Finomságok Konyhája: Négykrémes torta (kép)

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2142 fő
  • Képek - 13021 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2142 fő
  • Képek - 13021 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2142 fő
  • Képek - 13021 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2142 fő
  • Képek - 13021 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.


Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek

Négykrémes torta

A csokis laphoz
4 tojás
10 deka cukor
14 deka liszt
fél csg sütőport
5 kanál olaj
2 kanál víz
2 kanál holland kakaópor
A sárga tésztához
2 tojás
5 deka cukor
6 deka liszt
2 kanál olaj
1 kanál víz
csipet sütőpor
Krémekhez
5 deci tejszín
6 deka porcukor
fél tábla étcsoki
1 csg narancs ízű piskóta korong
1csg mascarpone
1 csg puding
rum
5 deka darált dió
3 deci tej
10 deka margarin
1 kanál étkezési keményítő
10 deka porcukor
A tojásokat ketté választom a fehérjét a cukor felével kemény habbá verem A sárgáját az olajjal cukorral vízzel gép segítségével habosra kikeverem.
A lisztet a sütőporral és kakaóporral összekeverem
A két masszát óvatosan bekeverem és a végén hozzáadom a sütőporos kakaós lisztet
Egy kisebb méretű tortaformának az oldalát kikentem margarinnal morzsával meghintettem az aljára sütőpapírt tettem és a masszát beleöntöttem.170 fokon szép lassan megsütöttem
A másik masszával a sárgával is ugyanez az eljárás csak ezt margarinnal kikent nagy sütőtepsibe kentem és úgy sütöttem meg Ebből lett két vékonyabb lap amit a tortaforma nagyságára kivágtam. A csokis kihűlt tortát 4 egyenlő lapra vágtam.Így lett 6 egyforma tortalapom.
A tejszínhabot felvertem a pudingot a szokásos módon felfőztem a mascarponét kikevertem a csokoládét felolvasztottam
Az alsó lapra a diót felfőztem a tejjel a cukorral 1 kanál étkezési keményítővel az ízlés szerinti rummal és kis tűzön besűrítem Kihűtöm és a langyos margarint hozzákeverem és géppel kihabosítom
Az alsó lapra teszem ezt a krémet erre kerül a narancsos piskótakorong,majd a sárga lap kerül Erre a mascarponével kikevert 4 kanál felvert tejszínhabot kevertem ez került a következő lapra majd az olvasztott csokoládét rácsorgattam a krémre.Ismét egy lap erre a vaníliapudingos krémet tettem amibe szintén tejszínhabot kevertem .Majd újra egy lapot tettem erre már csak a felvert cukros tejszínhabot tettem és végül a tetejét egy lappal lezártam ezt pedig tejszínhabbal feldíszítettem

Látta 281 ember.

Értékeld!

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Kőszeghy Anna üzente 10 éve

Marcsi egyik tortád finomabb, és szebb, mint a másik!
Születés-vagy névnapot ünnepeltetek? Gratulálok a szép munkához!!!

Válasz

Ez történt a közösségben:

Kőszeghy Anna írta 1 hónapja itt:

Búcsúzunk a KLUB tagjaitól. Kérlek tartsatok meg emlékezetetekben! Anna ( Anikó)

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu