Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Domján Mária
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Domján Mária
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Domján Mária
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Domján Mária
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek
70 deka liszt
40 háj
2 deka élesztő
1 deci tej
1 deci fehér bor
1mkanál só
1 tkanál cukor
3 kanál tejföl
szénsavas ásványvíz
Tölteléknek
szilvalekvár
darált dió
Kenéshez
1 tojás
vágott dió a tetejére
A ledarált megtisztított hájat 10 deka lisszttelösszegyúrom és félre teszem
Az élesztőt felfuttatom
A lisztet egy tálba szitálom,hozzáadom a villával összevert tojást ,tejfölt a felfutott élesztőt és a többi hozzávalót Kézzel kidagasztom a szódavizet apránként dagasztom hozzá, hogy lágy nyújtható tésztát kapjunk.
A tésztát ha kidolgoztam letakarom és kb 30 percig kelesztem.
Kelesztés után kiöntöm lisztes lapra ,téglalapura kisodrom és a darált háj egy harmadát rákenem.Ekkor egy szimpla hajtásssal a tésztát behajtom,Először jobbról középre majd a bal oldalról hajtom rá a tésztát és egy fél órát pihentetem.
Ezt a műveletet még kétszer megismétlem amíg tart a háj
Az utolsó hajtás és pihantetés után a tésztát vékonyra kinyújtom éles meleg késsel egyforma kockákra vágom a közepébe szílvalekvárt és darált diót teszek majd tetszés szerint hajtom.
A tetejét tojással lekentem és vágott t dióval meghintettem.
190-200 fokon szép pirosra megsütöttem és porcukorral meghintettem
|
|
Kőszeghy Anna 9 órája új képet töltött fel:
Kőszeghy Anna írta 11 órája a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:
A mai ebédünk: Paradicsomos káposzta ( új káposztából)....
Kőszeghy Anna írta 1 napja a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:
A mai ebédünk: Rostonsült lazac, remulád mártással, ...
Domján Mária írta 1 napja a(z) Kókuszos csokis születésnapi torta képhez:
Köszönöm szépen Anna Barátném .Puszillak és ...
Kőszeghy Anna írta 2 napja a(z) Kókuszos csokis születésnapi torta képhez:
Marcsikám gratulálok ehhez az álomszép szülinapi tortádhoz! ...
Garáz József írta 2 napja a(z) Nellike szülinapi tortája. képhez:
Marcsi! Mindenkinek átadva. Köszönjük szépen. ,
Domján Mária 2 napja új képet töltött fel:
Domján Mária 2 napja új képet töltött fel:
Domján Mária írta 2 napja a(z) Nellike szülinapi tortája. képhez:
Boldog Születésnapot Nellike . Katikám gratulálok a kedves ...
Garáz József írta 2 napja a(z) Nellike szülinapi tortája. képhez:
Anna! Nellike nevében is köszönöm szépen. Vigyázz ...
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!