Finomságok Konyhája: Diós habos holdacska (kép)

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2142 fő
  • Képek - 13021 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2142 fő
  • Képek - 13021 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2142 fő
  • Képek - 13021 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2142 fő
  • Képek - 13021 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.


Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek

Diós habos holdacska

A tészta hozzávalói
15 deka cukor
6 tojás sárgája
1 kis kanák szódabikarbóna
1 bio citrom reszelt héja
25 deka olvasztott margarin
35 deka liszt
1,5 deci tej
A tetejére
kb 4 kanál sárgabaracklekvár
6 tojás fehérje
20 deka cukor
20 deka darált dió
reszelt citromhéj
A tojások sárgáját a margarinnal cukorral géppel habosra kikeverem
A lisztet összekeverem a reszelt citromhéjjal és a szódaporral és a kevert sárga masszához adom .A végén beleöntöm a tejet, hogy jól kenhető masszát kapjunk.egy tepsit margarinnal kikentem liszttel megszórtam és a masszát belesimítottam
1480 fokon kb 10 percig elősütöttem .
Ekkor kiveszem a sütőből kicsit kihűtöm és a tetejét lekvárral lekenem.
A tojások fehérjét kemény habbá verem és amikor már fényes kemény a hab a citromhéjas darált diót belekeverem.
Ezt a habos masszát rásimítom a lekvárra és visszateszem a 160 fokos sütőbe kb 20-25 percre.Amikor a teteje már szépen megsült akkor jó
Kiveszem a sütőből kihűtöm és utána kis holdacskákra kiszúrom

Látta 466 ember.

Értékeld!

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Domján Mária üzente 10 éve

Köszönöm szépen Hajnikám
Most először sütöttem de mindenkinek a kedvence lett Puszi

Válasz

szanto hajnalka üzente 10 éve

Nagyon jol neznek ki a holdacskaid!Finom suti,a fiam kedvence!El keszitem en is!Koszi a recit!Puszi

Válasz

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu