Finomságok Konyhája: Diós epres kocka (kép)

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2142 fő
  • Képek - 13002 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2142 fő
  • Képek - 13002 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2142 fő
  • Képek - 13002 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2142 fő
  • Képek - 13002 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.


Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek

Diós epres kocka

Hozzávalók
20 deka darált dió
10 deka liszt
1csg sütőpor
15 deka cukor
5 deka cukor
15 deka lágy margarin
5 tojás
1 citrom leve és reszelt héja
sárgabaracklekvár
Krém hozzávalói
50 deka túró
6 darab zselatinlap
15 deka cukor
4 tojás sárgája
1 biocitrom reszelt héja és leve
4 deci tejszin
1csg szintelen tortazselépor
30 deka eper
A diót a liszttel és a sütőporral összevegyítem
A tojásokat ketté választom és a fehérjét a cukorral kemény habbá verem
A margarint a cukorral habosra kikeverem és a tojások sárgáját egyenként hozzákeverem.Majd a két masszát lazán összekeverem és a végén a diós lisztes sütőport keverem bele
24X22-es sütőpapiros tepsibe teszem és 180 fokon megsütöm
Amikor kisűlt és kihűlt a tészta akkor kétfelé vágom és megkenem sárgabarack lekvárral
A zselatint kb 3 deci hidegvízben beáztatom
A túrót szitán áttöröm hogy sima legyen
A tojások sárgáját a cukorral gőz felett kihabositom a citrom héjával és levével Leveszem a tűzről kinyomkodom a hidegvízből kivett zselatinlapokat és a sárga masszába keverem hozzáadom a túrót és végül a felvert tejszínhabot.A Tészta lapot megkenem a fele krémmel a másik felét a felső lapra kenem.Az epreket megmostam szárazra törőltem és kis szeletekben a krémre tettem
A tetejét hideg vizzel elkevert tortazseléporral egyet segítségével lekentem

Látta 243 ember.

Értékeld!

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Domján Mária üzente 10 éve

Köszönöm Anna

Válasz

Kőszeghy Anna üzente 10 éve

Így együtt is nagyon jól mutatnak a tálcán! Nagyon tetszik!!!

Válasz

Domján Mária üzente 10 éve

Nagyonfinom Évikém Ajánlom Neked az elkészítését.
Friss eperből a tökéletes
Én általában a krémes süteményeket és tortaszeleteket bevonom papirral
Egyszerűbb a tálcáról való levétele is
Köszönöm Évikém, szeretem, hogy TE mindent észreveszel

Válasz

burger eva üzente 10 éve

Ez nagyon jó recept.Jó vastag a krém.Gondolom azért vontad be papírral,hogy könnyebb legyen enni.
Hamarosan jön az eperszezon és biztos meg fogom sütni.
A most lévő epernek nincs is eperíze és borzasztóan drága.Megvárom a friss epret.
Kösz a receptet.

Válasz

Ez történt a közösségben:

Kőszeghy Anna írta 1 órája a(z) Tojás pörkölt nokedlivel. képhez:

Tojas_porkolt_nokedlivel_2198550_1384_s

Kedves József! Sajnálom, hogy vizsgálatokra kell járnotok...

Kőszeghy Anna írta 1 órája a(z) Pulyka nyak burgonyával. képhez:

Pulyka_nyak_burgonyaval_2198621_9908_s

József kedvemre való-finom ételt hoztál! Gratulálok!- ...

Garáz József 2 órája új képet töltött fel:

Pulyka_nyak_burgonyaval_2198621_9908_s

Garáz József írta 2 órája a(z) Tojás pörkölt nokedlivel. képhez:

Tojas_porkolt_nokedlivel_2198550_1384_s

Kedves Anna4 sajnos nem igazán mondható az hogy jól ...

Kőszeghy Anna írta 21 órája a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:

A mai ebédünk: tejfölös karalábé leves, fokhagymás...

Kőszeghy Anna írta 6 napja a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:

A mai ebédünk: Ősszibarack krémleves, tejszínes, sajtos-...

Kőszeghy Anna írta 6 napja a(z) Tojás pörkölt nokedlivel. képhez:

Tojas_porkolt_nokedlivel_2198550_1384_s

József guszta ételt hoztál! Még nem ettem ilyent, de finom ...

Garáz József 6 napja új képet töltött fel:

Tojas_porkolt_nokedlivel_2198550_1384_s

Kőszeghy Anna írta 1 hete a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:

A mai ebédünk: Hideg tejszínes őszibarack leves, majoránnás ...

Kőszeghy Anna írta 1 hete a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:

A mai ebédünk: Sajtos tejfölös sült csirkemell basmati rizzsel,...

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu