Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek
6 darabhoz a hozzávalók
12 deka rétes liszt
csipet só
2 deka cukor
1 teáskanál szárított élesztő
1 bio citrom reszelt héja és leve
2 tojás
5 deka olvasztott nem meleg rama margarin
3 evőkanál meleg tej
A szirup hozzávalói
1 citrom leve
20 deka cukor
1 deci víz
1 kávés kanál darabolt gyömbér
A diszítéshez
2 deci tejszín
bármilyen friss vagy mirelit gyümőlcs
Eszköz hozzávalók
6 darab mini savarin forma
sütőlemez
nagy tál
A tészta hozzávalóit egy keverőtálba teszem és a dagasztójával simára kikeverem a tésztát
A szilikonos formákat félig megtöltöm a tésztával és kb 30 percig kelesztem langyos helyen,de csak addig amíg atészta teteje majdnem eléri a forma szélét.
Amíg kelnek a tésztáim addig a szirupot elkészítem
A cukrot egy tálba teszem a citrom levével vízzel a gyömbérrel felforralom
majd kis lángon gyöngyözésig főzöm. amíg besürüsödik.
A már megkelt kis tésztánkat 190fokos előmelegített sütőben egy sütőlapon10-15 percig aranysárgára sütöm.
Kiöntöm a formából és egy tálba tettem ekkor meglocsolom a langyos sziruppal addig amíg az egészet beissza.
Majd átrakom egy tálcára és a felvert tejszínhabbal és gyümölccsel diszítem.
|
|
Garáz József 17 órája új képet töltött fel:
Garáz József 1 napja új képet töltött fel:
Garáz József 2 napja új képet töltött fel:
Kőszeghy Anna írta 5 napja a(z) Palóc leves-mármegint képhez:
Már megint főztem palóc levest, és feltöltöttem sokadiknak,...
Kőszeghy Anna 5 napja új képet töltött fel:
Kőszeghy Anna írta 6 napja a(z) Tojás pörkölt nokedlivel. képhez:
Kedves József! Sajnálom, hogy vizsgálatokra kell járnotok...
Kőszeghy Anna írta 6 napja a(z) Pulyka nyak burgonyával. képhez:
József kedvemre való-finom ételt hoztál! Gratulálok!- ...
Garáz József 6 napja új képet töltött fel:
Garáz József írta 6 napja a(z) Tojás pörkölt nokedlivel. képhez:
Kedves Anna4 sajnos nem igazán mondható az hogy jól ...
Kőszeghy Anna írta 1 hete a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:
A mai ebédünk: tejfölös karalábé leves, fokhagymás...
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!