Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Domján Mária
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Domján Mária
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Domján Mária
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Domján Mária
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek
Citromos gyömbéres piskóta
6 darabhoz a hozzávalók
12 deka rétes liszt
csipet só
2 deka cukor
1 teáskanál szárított élesztő
1 bio citrom reszelt héja és leve
2 tojás
5 deka olvasztott nem meleg rama margarin
3 evőkanál meleg tej
A szirup hozzávalói
1 citrom leve
20 deka cukor
1 deci víz
1 kávés kanál darabolt gyömbér
A díszítéshez
2 deci tejszín
bármilyen friss vagy mirelit gyümölcs
Eszköz hozzávalók
6 darab mini savarin forma
sütőlemez
nagy tál
A tészta hozzávalóit egy keverőtálba teszem és a dagasztójával simára kikeverem a tésztát
A szilikonos formákat félig megtöltöm a tésztával és kb 30 percig kelesztem langyos helyen,de csak addig amíg a tészta teteje majdnem eléri a forma szélét.
Amíg kelnek a tésztáim addig a szirupot elkészítem
A cukrot egy tálba teszem a citrom levével vízzel a gyömbérrel felforralom
majd kis lángon gyöngyözésig főzöm. amíg besűrűsödik.
A már megkelt kis tésztánkat 190fokos előmelegített sütőben egy sütőlapon10-15 percig aranysárgára sütöm.
Kiöntöm a formából és egy tálba tettem ekkor meglocsolom a langyos sziruppal addig amíg az egészet beissza.
Majd átrakom egy tálcára és a felvert tejszínhabbal és gyümölccsel díszítem.
|
|
burger eva 3 napja új képet töltött fel:
Garáz József írta 5 napja a(z) Kapros túrós palacsinta képhez:
Kedves Anna! Mielőbbi gyógyulást kívánok.
burger eva írta 6 napja a(z) Kapros túrós palacsinta képhez:
GYógyulást kívánok.Helyre fogsz jönni,és fel fogsz erősödni...
Kőszeghy Anna írta 1 hete a(z) Kapros túrós palacsinta képhez:
Köszönöm a hozzászólást! Köszönöm barátnőm a ...
Kőszeghy Anna írta 1 hete a(z) Egy kis ízelitő a barack érésből 4 éves kis fa képhez:
Köszönöm barátnőm a dícséretet! Kedves...
Kőszeghy Anna írta 1 hete a(z) Kapros túrós palacsinta képhez:
Köszönöm barátnőm a dícséretet! Kedves...
Garáz József 1 hete új képet töltött fel:
Domján Mária írta 1 hete a(z) Egy kis ízelitő a barack érésből 4 éves kis fa képhez:
Köszönöm Évikém a hozzászólásodat .Szép napot ...
burger eva írta 1 hete a(z) Piskóta rolád barack lekváros és málna lekváros képhez:
Váljon egészségetekre.
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!