Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek
A tészta hozzávalói
25 deka főtt burgonya
só
20 deka liszt
fél csg sütőpor
6 deka túró
fél csg vaníliás cukor
3 deka puha margarin
1 tojás sárgája
Töltelék
2 darab közepes alma
fahéj ízlés szerint
1 evő kanál lekvár
2 kanál darált dió
A tetejére
mandulaforgács
tojás
Amikor már megsült
forró sárgabaracklekvárral lekenem
porcukor
A burgonyát megfőztem és áttörtem kicsit megsóztam..Amikor már kihűlt a többi hozzávalóval összegyúrtam ,kidolgoztam,hogy könnyen nyújtható tésztát kapjak.A tésztát lisztes nyújtólapon vékonyra kinyújtom és a legnagyobb pogácsaszaggatóval kiszúrom
Az almákat meghámozom és kis kockákra vágtam hozzáadtam az ízlésnek megfelelő fahéjat,lekvárt és a darált diót .Az egészet összekevertem és kiskanállal mindegyik tészta közepébe tettem belőle.
Majd a korongokat félbe összehajtom és a széleit lenyomkodom.
Sütőpapiros sütőlapra tettem a tetejét tojással lekentem mandulaforgácsot szórtam rá 180 fokos sütőbe szép halvány pirosra megsütöttem.
A felét még forró lekvárral lekentem ,a másik felét pedig porcukorral megszórtam
A receptet Vassné Editkénél láttam .,én egy kicsit változtattam a tölteléken
Nagyon finom csak ajánlani tudom mindenkinek
Köszönöm Editke a receptet
|
|
Kőszeghy Anna írta 1 napja a(z) Brokkoli főzelék képhez:
A változatosság kedvéért most leves helyett főzeléket ettünk, ...
Kőszeghy Anna 1 napja új képet töltött fel:
Kőszeghy Anna írta 2 napja a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:
A mai ebédünk: Gyümölcs leves, rakott krumpli, nekem ...
Garáz József írta 2 napja a(z) Almássüti. képhez:
Anna! Köszönöm szépen a Nejem és Nellike nevében. ...
Kőszeghy Anna írta 3 napja a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:
A mai ebédünk: Tejszínes brokkoli főzelék főtt tojással.
Kőszeghy Anna írta 3 napja a(z) Almássüti. képhez:
József az egyik kedvencemet hoztad! Szépek, és finomak ...
Garáz József 6 napja új képet töltött fel:
Garáz József 6 napja új képet töltött fel:
Garáz József 6 napja új képet töltött fel:
Garáz József 1 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!