Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Domján Mária
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Domján Mária
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Domján Mária
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Domján Mária
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek
A tészta hozzávalói
5 tojás
10 deka cukor
13 deka liszt
fél deci étolaj
fél deci víz
fél csg sütőpor
1 citrom leve és reszelt héja
A krém hozzávalói
6 deci tej
1 csg citromos pudingpor
3 e.k. kanál cukor
fél csg főzés nélküli zselatin
3 deci tejszín
A tetejére
2 tojás fehérje
15 deka cukor
1 citrom leve
A tojásokat szétválasztom a fehérjét 4 deka cukorral felverem.A többi hozzávalókat a liszt és sütőpor kivételével, a tojás sárgájához adom.Ezt a sárga masszát habosra kikeverem, és a tojás fehérjével óvatosan összekeverem.Hozzáadom a sütőporos lisztet és kikent torta formába öntöm.160 fokon megsütöm.Amikor kisült és kihűlt 3 egyforma lapba felvágom.A következő krémet teszem rá
A tejszínt 4 deka porcukorral habbá verem.A tejből pudingból és cukorból a szokásos eljárással pudingot főzök.A zselatint fél deci langyos vízben kikevertem és a pudinghoz kevertem.Langyosra kihűtöttem, ekkor adtam hozzá a felvert tejszín habot.Ezzel a krémmel a lapokat megtöltöttem.Az alsó lapot vissza tettem a torta formába és így töltöttem meg a tortát
1-2 órát hidegre tettem.Amikor már megdermedt a torta leveszem a karimát És bevonom .A tojás fehérjét gőz felett a cukorral és citrommal keményre felverem.
Díszítő zsák és cső segítségével feldíszítettem .
|
|
Kőszeghy Anna írta 10 órája a(z) Túrós tészta. képhez:
József finom ebédetek volt! Mindkettőt szeretem.
Garáz József 13 órája új képet töltött fel:
Garáz József 13 órája új képet töltött fel:
Garáz József írta 13 órája a(z) Töltött dagadó törtburgonya és párolt lilakáposzta. képhez:
Anna ! Nagyon sajnálom. Nálunk is hasonló a baj.
Kőszeghy Anna írta 1 napja a(z) Gombamártásos szélesmetélt képhez:
Marcsi köszönöm a hozzászólást! Nagyon...
Kőszeghy Anna írta 2 napja a(z) Fahéjas mikrós sült alma képhez:
Barátnőm köszönöm a kedves hozzászólást! Isteni finom...
Kőszeghy Anna írta 2 napja a(z) Töltött dagadó törtburgonya és párolt lilakáposzta. képhez:
József nekem is sokat romlott az egészségem, nem is tudok...
Kőszeghy Anna írta 2 napja a(z) Töltött dagadó törtburgonya és párolt lilakáposzta. képhez:
József ez az ebéd nagyon finom kombináció, gratulálok! ...
Kőszeghy Anna írta 2 napja a(z) 438137535_753114376907387_1523859542857368154_n képhez:
Marcsi nagyon tetszik ez a finomság! Itt az eperszezon, ...
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!