Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek
Hozzávalók a piskótához
5 tojás
10 deka cukor
fél deci olaj
2 kanál hideg víz
12 deka liszt
fél csg sütőpor
A krém hozzávalói
fél bio citrom leve és reszelt héja
1csg citromos pudingpor
4 deci tej
3 kanál cukor
5 deci tejföl
fél csg zselatin
3 deci tejszin
1csg habfixáló
A Tojásokat szét választom
A sárgáját a cukor felével az olajjal és vízzel habosra kikeverem
A fehérjét a többi cukorral kemény habbá verem
A lisztet és a sütőport összekeverem
Amikor a sárgája már szép habos ,hozzáadom a felvert fehérjét óvatosan összekeverem., és végül hozzáadom a sütőporos lisztet
Sütőpapirral kibélelt tortafornába teszem és 170 fokon 25-30 perc alatt megsütöm
Amikor kihűlt felvágom három egyforma lapba és megtöltöm
A krém készítése
A pudingot a szokásos eljárássalFelfőzöm. és kihűtöm hozzákeverem a tejfőlt A zselatint beáztatom mikróba kicsit felmelegítem amikor kezd kihűlni hozzákeverem a tejfölös krémhez
A tejszínt a fixálóval kemény habbá verem és összekeverem a már kicsit kihűlt cirtomos krémmel.
A torta lapot a tortaformában hagyom és ott töltöm meg mivel a krém kicsit folyós .Ráteszem a második lapot szintén a krémet és a harmadik lap
Hűtőbe teszem pár órát és amikor már kiveszem megdermedt a krém
A kapcsos tortaformából kiveszem és marcipánnal feldiszítem
Ez a torta a kissebbik unokámnak készült ,, szülinapjára itt még nemraktam fel a gyertyákat
Amerikai kapitány palyzsa ez egy rajzfilm figurából való
|
|
Garáz József 14 órája új képet töltött fel:
Kőszeghy Anna írta 4 napja a(z) Hajnali palacsintáim képhez:
A mai napra 40 fokhoz közeli kánikulát jósoltak a ...
Kőszeghy Anna 4 napja új képet töltött fel:
Kőszeghy Anna írta 1 hete a(z) Cukkíni főzelék kaprosan képhez:
Hajnikám örülök, hogy jöttél! Köszönöm a hozzászólást! ...
Kőszeghy Anna írta 1 hete a(z) Most sült ki tökös-mákos rétes szilvás meggyes rétes képhez:
Hmmm!-de finom réteseket sütöttél Marcsi! Szinte érzem...
Kőszeghy Anna írta 1 hete a(z) Kókuszos csokis születésnapi torta képhez:
Marcsikám finom tortát sütöttél, ebből én is elfogadnék egy ...
Kőszeghy Anna írta 1 hete a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:
A mai ebédünk: Eszterházy rostélyos, spagetti.
Garáz József írta 1 hete a(z) Télre is gondolunk. Reszet alma eltevése . képhez:
Hajnalka! Köszönjük szépen. Sajnos az idén nem terem sok...
szanto hajnalka írta 2 hete a(z) Télre is gondolunk. Reszet alma eltevése . képhez:
De jo!mien jo is lesz am ez a telen!ugyesek vagytok!
szanto hajnalka írta 2 hete a(z) Palóc leves-mármegint képhez:
En is el voltam menve Pestre a hugomekhoz dolgoztam vele ...
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!