Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek
Csiga rétes
A tészta hozzávalói
32 deka liszt
1,5 deci tej
2 deka élesztő
3 deka cukor
5 tojás sárgája
csipet só
Töltelék
15 deka vaj
15 deka cukor
1csg van cukor
A locsoláshoz1 csg van cukor
1,5 deci tej
Az élesztőt a meleg tejjel és cukorral felfuttatom.Amikor felfutott a többi hozzávalóval rétestésztát gyúrok.Amikor begyúrtam fél órát kelesztem a tésztát .A kelesztés után vékony téglalapra kinyújtom.és a margarint a cukorral és a van cukorral habosra kikevertem és a kinyújtott tésztára vékonyan rákentem,majd mint a csiga formára feltekertem.ujnyi vékony szeleteket vágtam és zsírral kikent magas falu tepsibe tettem a levágott korongokat.Még fél órát kelesztettem és 170 fokos sütőben betettem sülni amikor a tészta már félig megsült akkor tejes cukorral jól meglocsolom vagy egyenként lekenem.Utána még kb 10percre visszateszem a sütőbe és szép pirosra megsütöm.Még melegen kiszedem a tepsiből mert egyébként beleragad .porcukorral meghintettem..Ebből a mennyiségből 16 darab készült
Nagyon finom könnyű a tésztája az íze pedig finom vaníliás.
Csoda finom készítsétek el.
|
|
Garáz József 4 órája új képet töltött fel:
Kőszeghy Anna írta 2 napja a(z) Brokkoli főzelék képhez:
A változatosság kedvéért most leves helyett főzeléket ettünk, ...
Kőszeghy Anna 2 napja új képet töltött fel:
Kőszeghy Anna írta 3 napja a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:
A mai ebédünk: Gyümölcs leves, rakott krumpli, nekem ...
Garáz József írta 3 napja a(z) Almássüti. képhez:
Anna! Köszönöm szépen a Nejem és Nellike nevében. ...
Kőszeghy Anna írta 4 napja a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:
A mai ebédünk: Tejszínes brokkoli főzelék főtt tojással.
Kőszeghy Anna írta 4 napja a(z) Almássüti. képhez:
József az egyik kedvencemet hoztad! Szépek, és finomak ...
Garáz József 1 hete új képet töltött fel:
Garáz József 1 hete új képet töltött fel:
Garáz József 1 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!