Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Domján Mária
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Domján Mária
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Domján Mária
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Domján Mária
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek
Ebből a mennyiségből nekem 20 darab lett
Hozzávalók
35 deka liszt
5 deka cukor
kevéske só
12 deka olvasztott margarin
3 deka élesztő
2 deci tej
Töltelék
kakaópor
cukor
darált dió
reszelt citromhéj
Az élesztőt a cukor felével és kb fél deci tejjel felfuttatom
A lisztet átszitálom és a dagasztógépbe rakom a kevéske kis sóvalk a cukor felével, majd amikor az élesztő felfutott hozzáadom .
Valamint a langyos tejet .A hoizzávalókat összekeverem és az olvasztott margarinnal eggyütt bedagasztom
Amikor az edény aljától elválik a tészta akkor liszttel meghintem és letakarom kb fél háromnegyed órát kelesztem
Ekkor lisztezett deszkára kiöntöm kicsit átgyúrom és kb 5mm-es vastagságúra kinyújtom
A kakaóport összekeverem a tetszés szerinti cukorral a darált diót szintén csak abba még reszelek bió citrom héjat.
A kinyújtott tésztrát vékonyan olajjal megkenem és rászórom a kivánt tölteléket és feltekerem mint a roládokat
egy újjnyi szeleteket vágtam és mindegyiknek a végeit kicsit belemártottam olajba és úgy tettem az olajjal kikent 24x-22-es tepsibe.Nem túl szorosan egymás mellé, mert úgyis összekelnek.
180 fokos sütőbe sütöttem
Amikor már szép szinesek voltak egy ecset segítségével cukrozott tejjel mindegyiket bőségesen megkentem, majd még visszaraktam kb 5-10 percre
Nagyon finom könnyű csigák lettek
|
|
Garáz József 5 órája új képet töltött fel:
Garáz József írta 5 órája a(z) Virslis tésztasaláta. képhez:
Anna! Ezt megint Nellike találta meg és Ő kérte hogy a Mama ...
Kőszeghy Anna 5 órája új képet töltött fel:
Kőszeghy Anna 1 napja új képet töltött fel:
Kőszeghy Anna írta 1 napja a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:
A mai ebédünk: Vörös lencse főzelék, tojás ropogós (fasírt).
Kőszeghy Anna írta 1 napja a(z) Virslis tésztasaláta. képhez:
József finom salátát hoztál! Én is szeretem a majonézes ...
Garáz József 1 napja új képet töltött fel:
Kőszeghy Anna írta 3 napja a(z) Fahéjas mikrós sült alma képhez:
Ezt a finom és egyszerű desszertet most készítettem ...
Kőszeghy Anna 3 napja új képet töltött fel:
Kőszeghy Anna írta 6 napja a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:
A mai ebédünk: Spárgás zöldborsó leves, fokhagymás ...
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!