Finomságok Konyhája: Diós lekváros-hájas tészta (kép)

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2142 fő
  • Képek - 13010 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2142 fő
  • Képek - 13010 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2142 fő
  • Képek - 13010 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2142 fő
  • Képek - 13010 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.


Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek

Diós lekváros-hájas tészta

70 deka liszt
40 háj
2 deka élesztő
1 deci tej
1 deci fehér bor
1mkanál só
1 tkanál cukor
3 kanál tejföl
szénsavas ásványvíz kb 1 deci
1 egész tojás
Tölteléknek
sárgabarack lekvár
darált dió
citrom reszelt héja
10 deka cukor
Kenéshez
1 tojás
vágott dió a tetejére
A ledarált megtisztított hájat 10 deka lisszttel összegyúrom és félre teszem
Az élesztőt felfuttatom a tejben a cukorral
A lisztet egy tálba szitálom,hozzáadom a villával összevert tojást ,tejfölt a felfutott élesztőt és a többi hozzávalót Géppel kidagasztom a szódavizet apránként dagasztom hozzá, hogy lágy nyújtható tésztát kapjunk.
A tésztát ha kidolgoztam letakarom és kb 30 percig kelesztem.
Kelesztés után kiöntöm lisztes asztallapra ,téglalapura kisodrom és a darált háj egy harmadát rákenem.Ekkor egy szimpla hajtásssal a tésztát behajtom,Először jobbról középre majd a bal oldalról hajtom rá a tésztát és egy fél órát pihentetem.
Ezt a műveletet még kétszer megismétlem amíg tart a háj
Az utolsó hajtás és pihantetés után a tésztát vékonyra kinyújtom éles meleg késsel egyforma kockákra vágom a közepébe lekvárt és darált diót teszek majd tetszés szerint össze hajtom.
A tetejét tojással lekentem és vágott t dióval meghintettem.
190-200 fokon szép pirosra megsütöttem és porcukorral meghintettem
A darált diót összekeverem a reszelt citromhéjjal a cukorral és kb fél deci langyos tejjel ,és az igy kapott összeállt dióval töltöm meg a kockákat

Látta 1601 ember.

Értékeld!

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

[Törölt felhasználó] üzente 10 éve

Nagyon szépek Marcsika.
Anyukám is szokta az élesztős változatot készíteni.
Gratulálok!

Válasz

Domján Mária üzente 10 éve

Köszönöm Anna .
Nagyon finom lett

Válasz

Kőszeghy Anna üzente 10 éve

HŰŰŰ, de szeretem, nagyon régen édesanyám sütött ilyen sütit.
Nagyon finom, és szép! Gratulálok Marcsi!

Válasz

Ez történt a közösségben:

Garáz József 1 napja új képet töltött fel:

Zoldborsofozelek_fasirozott_2199135_8954_s

Kőszeghy Anna írta 5 napja a(z) Hajnali palacsintáim képhez:

Hajnali_palacsintaim_2199101_3201_s

A mai napra 40 fokhoz közeli kánikulát jósoltak a ...

Kőszeghy Anna 5 napja új képet töltött fel:

Hajnali_palacsintaim_2199101_3201_s

Kőszeghy Anna írta 1 hete a(z) Cukkíni főzelék kaprosan képhez:

Cukkini_fozelek_kaprosan_2198903_5284_s

Hajnikám örülök, hogy jöttél! Köszönöm a hozzászólást! ...

Kőszeghy Anna írta 1 hete a(z) Most sült ki tökös-mákos rétes szilvás meggyes rétes képhez:

Most_sult_ki__tokosmakos_retes_szilvas_meggyes__retes_2151024_1762_s

Hmmm!-de finom réteseket sütöttél Marcsi! Szinte érzem...

Kőszeghy Anna írta 1 hete a(z) Kókuszos csokis születésnapi torta képhez:

Kokuszos_csokis__szuletesnapi_torta_2191432_3506_s

Marcsikám finom tortát sütöttél, ebből én is elfogadnék egy ...

Kőszeghy Anna írta 1 hete a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:

A mai ebédünk: Eszterházy rostélyos, spagetti.

Garáz József írta 2 hete a(z) Télre is gondolunk. Reszet alma eltevése . képhez:

Telre_is_gondolunk_reszet_alma_eltevese__2198726_9649_s

Hajnalka! Köszönjük szépen. Sajnos az idén nem terem sok...

szanto hajnalka írta 2 hete a(z) Télre is gondolunk. Reszet alma eltevése . képhez:

Telre_is_gondolunk_reszet_alma_eltevese__2198726_9649_s

De jo!mien jo is lesz am ez a telen!ugyesek vagytok!

szanto hajnalka írta 2 hete a(z) Palóc leves-mármegint képhez:

Paloc_levesmarmegint_2198632_3567_s

En is el voltam menve Pestre a hugomekhoz dolgoztam vele ...

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu