Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Domján Mária
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Domján Mária
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Domján Mária
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Domján Mária
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek
70 deka liszt
40 háj
2 deka élesztő
1 deci tej
1 deci fehér bor
1mkanál só
1 tkanál cukor
3 kanál tejföl
szénsavas ásványvíz kb 1 deci
1 egész tojás
Tölteléknek
sárgabarack lekvár
darált dió
citrom reszelt héja
10 deka cukor
Kenéshez
1 tojás
vágott dió a tetejére
A ledarált megtisztított hájat 10 deka lisszttel összegyúrom és félre teszem
Az élesztőt felfuttatom a tejben a cukorral
A lisztet egy tálba szitálom,hozzáadom a villával összevert tojást ,tejfölt a felfutott élesztőt és a többi hozzávalót Géppel kidagasztom a szódavizet apránként dagasztom hozzá, hogy lágy nyújtható tésztát kapjunk.
A tésztát ha kidolgoztam letakarom és kb 30 percig kelesztem.
Kelesztés után kiöntöm lisztes asztallapra ,téglalapura kisodrom és a darált háj egy harmadát rákenem.Ekkor egy szimpla hajtásssal a tésztát behajtom,Először jobbról középre majd a bal oldalról hajtom rá a tésztát és egy fél órát pihentetem.
Ezt a műveletet még kétszer megismétlem amíg tart a háj
Az utolsó hajtás és pihantetés után a tésztát vékonyra kinyújtom éles meleg késsel egyforma kockákra vágom a közepébe lekvárt és darált diót teszek majd tetszés szerint össze hajtom.
A tetejét tojással lekentem és vágott t dióval meghintettem.
190-200 fokon szép pirosra megsütöttem és porcukorral meghintettem
A darált diót összekeverem a reszelt citromhéjjal a cukorral és kb fél deci langyos tejjel ,és az igy kapott összeállt dióval töltöm meg a kockákat
|
|
burger eva 3 napja új képet töltött fel:
Garáz József írta 4 napja a(z) Kapros túrós palacsinta képhez:
Kedves Anna! Mielőbbi gyógyulást kívánok.
burger eva írta 6 napja a(z) Kapros túrós palacsinta képhez:
GYógyulást kívánok.Helyre fogsz jönni,és fel fogsz erősödni...
Kőszeghy Anna írta 1 hete a(z) Kapros túrós palacsinta képhez:
Köszönöm a hozzászólást! Köszönöm barátnőm a ...
Kőszeghy Anna írta 1 hete a(z) Egy kis ízelitő a barack érésből 4 éves kis fa képhez:
Köszönöm barátnőm a dícséretet! Kedves...
Kőszeghy Anna írta 1 hete a(z) Kapros túrós palacsinta képhez:
Köszönöm barátnőm a dícséretet! Kedves...
Garáz József 1 hete új képet töltött fel:
Domján Mária írta 1 hete a(z) Egy kis ízelitő a barack érésből 4 éves kis fa képhez:
Köszönöm Évikém a hozzászólásodat .Szép napot ...
burger eva írta 1 hete a(z) Piskóta rolád barack lekváros és málna lekváros képhez:
Váljon egészségetekre.
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!