Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek
15 deka rétesliszt
20 deka finom liszt
fél deci olaj
1 deci langyos tej
2 deka élesztő
1 egész tojás
1 kis kanál cukor
1 kis pohár kefir
1 kis kanál só
A töltelékhez
15 deka puha margarin
15 deka reszelt sajt
A kenéshez
1Tojás
Az élesztőt a cukorral és a langyos tej felével felfuttatom.
A kétféle lisztet összekeverem, és ha felfutott az élesztő az összes hozzávalóval könnyű tésztává dagasztom.Amikor már a dagasztógép oldaláról leválik a tészta akkor már a tetejét és az alját belisztezem és duplájára kelesztem.Amikor megkelt 6 egyforma részre osztom
, és egyenként kőr alakúra kinyújtom.3-3 darabot összeragasztom a következő képen
A margarint kicsit felolvasztom ,hogy lehessen a tésztán elkenni
az alsó lapra kenem a margarint rászórom a reszelt sajtot., majd ismét a kinyújtott kör alakú lap ismét margarin és sajt ráteszem a harmadik lapot amit jól rányomkodok és 8 háromszöget vágok a tésztából
A szélesebbik felénél kezdem el feltekerni és kifliket formálok belőle .A másik 3 lappal is ugyanez az eljárás
A tepsibe sütőpapírt teszek erre kerülnek a kis kiflik .tojással lekenem és én háromféle maggal leszórtam napraforgó,szezám és kömény maggal egy fél órát még kelesztem és 180 fokos sütőben szép piros ropogósra megsütöm.A közepének nagyon finom könnyű a tésztája
|
|
Garáz József 15 órája új képet töltött fel:
Garáz József 1 napja új képet töltött fel:
Kőszeghy Anna írta 4 napja a(z) Palóc leves-mármegint képhez:
Már megint főztem palóc levest, és feltöltöttem sokadiknak,...
Kőszeghy Anna 4 napja új képet töltött fel:
Kőszeghy Anna írta 5 napja a(z) Tojás pörkölt nokedlivel. képhez:
Kedves József! Sajnálom, hogy vizsgálatokra kell járnotok...
Kőszeghy Anna írta 5 napja a(z) Pulyka nyak burgonyával. képhez:
József kedvemre való-finom ételt hoztál! Gratulálok!- ...
Garáz József 5 napja új képet töltött fel:
Garáz József írta 5 napja a(z) Tojás pörkölt nokedlivel. képhez:
Kedves Anna4 sajnos nem igazán mondható az hogy jól ...
Kőszeghy Anna írta 6 napja a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:
A mai ebédünk: tejfölös karalábé leves, fokhagymás...
Kőszeghy Anna írta 1 hete a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:
A mai ebédünk: Ősszibarack krémleves, tejszínes, sajtos-...
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!