Finomságok Konyhája: Csicseriborsós keksz (kép)

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2142 fő
  • Képek - 13021 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2142 fő
  • Képek - 13021 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2142 fő
  • Képek - 13021 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2142 fő
  • Képek - 13021 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.


Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek

Csicseriborsós keksz

80 db
12 dkg kókuszolaj
12 dkg barna cukor
7 dkg méz
½ teáskanál őrölt szegfűszeg
1½ teáskanál őrölt fahéj
½ teáskanál szódabikarbóna
30 dkg csicseriborsóliszt
5 dkg rizsliszt
3 dkg szeletelt mandula
A kókuszolajat, a barna cukrot és a mézet összeolvasztjuk. Beleszórjuk a fűszereket, és lehúzzuk a tűzről. Spatulával gyorsan belekeverjük a szódabikarbónát, majd a kétféle lisztet, a végén pedig a mandulát. Langyosra hűtjük.

Ha a massza már kezelhető, kézzel lágy tésztává gyúrjuk, majd egy kb. 6 cm hosszú hengert formázunk belőle. Folpackba csomagoljuk, és legalább 12 órára hűtőbe tesszük. A hideg tésztahengert kb. ½ cm-es korongokra vágjuk, és sütőpapíros tepsiben, 180 fokra előmelegített sütőben kb. 7-8 perc alatt aranybarnára sütjük. Rácson hűtjük ki.
Nagyon jó ropogós!

Recept: Kollár Anita Csicserikeksz (gluténmentes) Ízesélet.hu

gluténmentes

Látta 372 ember.

Értékeld!

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Kőszeghy Anna üzente 9 éve

Zsuzsa köszönöm szépen a választ!

Válasz

Lakó Gáborné Zsuzsa üzente 9 éve

Anna, tudom, hogy szereted a csicseriborsót, mert láttam, hogy levest készítettél.Én még csak a kekszhez használtam eddíg. Nem tudom, hogy helyettesíthető e a kókuszolaj. Étolajat semmiképp nem adnék hozzá, vajat azt igen. Köszönöm szépen a hozzászólást.

Válasz

Lakó Gáborné Zsuzsa üzente 9 éve

Köszönöm szépen Marcsi a hozzászólást.Nem olyan rég óta sütöm ezt a kekszet, nagyon szereti mindenki. A méz miatt ropogós egy kicsit.

Válasz

Domján Mária üzente 9 éve

A hozzávalók érdekesek de amint olvasom finom , és tetszik a receptje Köszönöm szépen Zsuzsikám Ennyi sok finomságot készítesz .Nagyon ügyeske vagy

Válasz

Kőszeghy Anna üzente 9 éve

Zsuzsa ezt most szívesen megkóstolnám! Amúgy is szeretem a csicseriborsót. Kókuszolaj helyett lehet vajat, vagy étolajat adni hozzá?
Gratulálok Zsuzsa!

Válasz

Ez történt a közösségben:

Kőszeghy Anna írta 6 napja itt:

Búcsúzunk a KLUB tagjaitól. Kérlek tartsatok meg emlékezetetekben! Anna ( Anikó)

Kőszeghy Anna írta 1 hete a(z) Ősz képhez:

Osz_2199956_3493_s

Búcsúzunk a Klub tagoktól! Kérlek benneteket tartsatok...

burger eva 2 hete új képet töltött fel:

Osz_2199956_3493_s

burger eva írta 3 hete a(z) Szülinapi torta képhez:

Szulinapi_torta-004_2199826_6047_s

Köszönöm.

Garáz József írta 3 hete a(z) Szülinapi torta képhez:

Szulinapi_torta-004_2199826_6047_s

Boldog szülinapot.

burger eva 3 hete új képet töltött fel:

Szulinapi_torta-004_2199826_6047_s

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu