Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek
Hozzávalók:
60 dkg csiperke gomba, 30 dkg darált sertéshús, só, őrölt bors, 1 csokor petrezselyem, 1 tojás sárgája, 1 zsemle, 1 kisebb fej vöröshagyma.
A panírozáshoz: liszt, tojás ( 1 egész+1 töltelékből maradt fehérje), zsemlemorzsa
A gombák szárát kitörjük (ezt felhasználjuk a rizshez), a kalapjába kevés sót hintünk, és félretesszük.
A darált húshoz hozzáadjuk a vízben áztatott, és jól kicsavart zsemlét, sót, borsot, tojást, aprított petrezselymet, a reszelt, párolt hagyma felét,és jól összegyúrjuk.
A gombakalapokból kiöntjük az esetlegesen engedett vizet, és
megtöltjük a húsmasszával úgy, hogy 2 megtöltött gombát összeillesztünk. Ezután a hagyományos módon bepanírozzuk.
Amikor ezzel kész vagyunk az apróra vágott gombaszárat megpirítjuk a reszelt, dinsztelt hagyma másik felével, rászórunk egy bögre rizst, az aprított petrezselymet, majd felöntjük még egyszer annyi vízzel,mint a rizs térfogata, sózzuk, borsozzuk, és fedő alatt, kis lángon készre főzzük.
A bepanírozott-töltött gombákat forró, de nem füstölgő olajba tesszük, és fedő alatt félig megsütjük. Ezután eltávolítjuk a fedőt, és közepes lángon szép pirosra sütjük.
Tartármártással tálaljuk.
A férjem szerint ezt csak minden harmadik nap lehet csinálni (mert t.i. a második napot már elfoglalta a baconba tekert spárgával töltött
csirkemell).
|
|
Garáz József 16 órája új képet töltött fel:
Kőszeghy Anna írta 4 napja a(z) Hajnali palacsintáim képhez:
A mai napra 40 fokhoz közeli kánikulát jósoltak a ...
Kőszeghy Anna 4 napja új képet töltött fel:
Kőszeghy Anna írta 1 hete a(z) Cukkíni főzelék kaprosan képhez:
Hajnikám örülök, hogy jöttél! Köszönöm a hozzászólást! ...
Kőszeghy Anna írta 1 hete a(z) Most sült ki tökös-mákos rétes szilvás meggyes rétes képhez:
Hmmm!-de finom réteseket sütöttél Marcsi! Szinte érzem...
Kőszeghy Anna írta 1 hete a(z) Kókuszos csokis születésnapi torta képhez:
Marcsikám finom tortát sütöttél, ebből én is elfogadnék egy ...
Kőszeghy Anna írta 1 hete a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:
A mai ebédünk: Eszterházy rostélyos, spagetti.
Garáz József írta 1 hete a(z) Télre is gondolunk. Reszet alma eltevése . képhez:
Hajnalka! Köszönjük szépen. Sajnos az idén nem terem sok...
szanto hajnalka írta 2 hete a(z) Télre is gondolunk. Reszet alma eltevése . képhez:
De jo!mien jo is lesz am ez a telen!ugyesek vagytok!
szanto hajnalka írta 2 hete a(z) Palóc leves-mármegint képhez:
En is el voltam menve Pestre a hugomekhoz dolgoztam vele ...
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!