Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek
Hozzávalók: 10 dkg füstölt szalonna (bacon), 40 dkg tarhonya,1 fej vöröshagyma, só ízlés szerint,1 ek őrölt pirospaprika, + zsír, ha kevés sült ki a szalonnából, 1 zöldpaprika, 1 paradicsom,500 gr burgonya.
Az apróra vágott szalonnát nagyobb lábasban zsírjára pirítjuk (ha kevés sül ki belőle, akkor adjunk hozzá zsírt), a töpörtyűjét szedjük ki lábasból és tegyük félre.
A zsírban kb. 10-15 perc alatt megpirítjuk a tarhonyát (állandó keverés mellett), hozzáadjuk a lereszelt vöröshagymát, apró kockára vágott zöldpaprikát, és paradicsomot, amivel még pár percig tovább pirítjuk. Végül megszórjuk pirospaprikával, és annyi vízzel engedjük fel, amennyi a tarhonyát három ujjnyira ellepi. Ekkor beletesszük a tisztított, kockára vágott krumplit, és sóval utánaízesítjük.
Kis lángon kb. 25 perc alatt puhára főzzük.Ha szükséges, még főzés közben adhatunk hozzá meleg vizet.
Tálaláskor megszórjuk a tetejét a félretett szalonnapörccel.
Savanyúságot is adhatunk mellé.
|
|
Kőszeghy Anna írta 9 órája a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:
A mai ebédünk: Kapros-tejfölös cukkini főzelék, roston sült ...
Kőszeghy Anna írta 2 napja a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:
A mai ebédünk: Rántott pecsenyekacsa máj, ...
Kőszeghy Anna írta 3 napja a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:
A mai ebédünk: Kolbászos- virslis lecsó, pirított tarhonya.
Kőszeghy Anna írta 6 napja a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:
A mai ebédünk: bazsalikomos paradicsom leves orzóval, ...
Garáz József 1 hete új képet töltött fel:
Garáz József 1 hete új képet töltött fel:
Garáz József írta 1 hete a(z) Gyümőlcs torta. képhez:
Anna! Köszönöm szépen a nejem és az unokám nevében...
Kőszeghy Anna írta 1 hete itt:
Szia Marcsikám! Rég voltál itt! Hiányzol!Remélem jól vagytok! Puszi.
Kőszeghy Anna írta 1 hete a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:
A mai ebédünk: Spárgás zöldségleves, mustáros ...
Kőszeghy Anna írta 1 hete a(z) Gyümőlcs torta. képhez:
József gratulálok ehhez a szép- finom és egészséges...
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!