Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek
Böjtös ételnek is jó!
Hozzávalók 2 személyre: 4 db tojás, 4 szelet zsemle, fél kg csiperke gomba, olaj, só, õröltbors, 3 csapott evõkanál liszt, 1 közepes fej vöröshagyma,zöldpetrezselyem,ecet ( a tojás fõzõvizébe).
Kevés olajon üvegesre pároljuk a hagymát, hozzáadjuk a megtisztított, felszeletelt gombát, sózzuk, borsozzuk, rászórjuk a finomra vágott petrezselymet, majd zsírjára pirítjuk. Megszórjuk liszttel, pár percig
kevergetjük, és felöntjük 2,5 dl vízzel, adunk hozzá 3 evõkanál tejfölt és jól kiforraljuk. Sós, ecetes vizet forralunk, és óvatosan egyenként beleengedjük a vízbe a tojásokat. Kb. 3 percig fõzzük, ha megfõtt lyukas kanállal kiszedjük, lecsepegtetjük, és a pirított zsemleszeletekre tesszük. Lehet szárazon vagy olajban pirítani, én az elõbbivel készítettem el.
A piritóst buggyantott tojással a tetején tányérba tesszük, és köré öntjük a gombamártást, majd ízlés szerint díszítjük. Az utolsó pillanatban felvágjuk a tojások sárgáját, hogy belefolyhasson a szószba.
Valószínű, hogy a tojást tovább főztem, mint kellett volna, azért lett
kevésbé folyós a sárgája.
|
|
Garáz József írta 14 órája a(z) Télre is gondolunk. Reszet alma eltevése . képhez:
Anna! Köszönjük szépen. Már tudod hogy ez igazi . Nem kell ...
Kőszeghy Anna írta 4 napja a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:
A mai ebédünk: Vegyes gyümölcsleves, roston sült ...
Kőszeghy Anna írta 4 napja a(z) Télre is gondolunk. Reszet alma eltevése . képhez:
József csodásan néz ki ez a finom reszelt alma!- és még ...
Kőszeghy Anna írta 4 napja a(z) Almás lepény . {Saját termésű Éva almából} képhez:
József gratulálok! Nagyon finom lepényt sütöttetek! Én is...
Garáz József 5 napja új képet töltött fel:
Garáz József 1 hete új képet töltött fel:
Garáz József 1 hete új képet töltött fel:
Garáz József 1 hete új képet töltött fel:
Kőszeghy Anna írta 1 hete a(z) Palóc leves-mármegint képhez:
Már megint főztem palóc levest, és feltöltöttem sokadiknak,...
Kőszeghy Anna 1 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!