Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek
Hozzávalók a tésztához:20 dkg liszt,6 dkg cukor,12 dkg vaj,vagy margarin
1 tojás sárgája.
A töltelékhez:10 dkg tejszínes krémsajt,40 dkg tehéntúró,5 tojás,17 dkg
cukor,4 dkg vaj, vagy margarin,4 dkg búzadara,1 cs vaníliás cukor,1 citrom
reszelt héja,1 ek porcukor.
Ezenkívül: a szóráshoz liszt,a "vaksütéshez" kb.75 dkg szárazbab,folpack,
sütőpapír.
A lisztet, a cukrot, a tojássárgáját és a zsiradékot gyors mozdulatokkal
morzsalékos tésztává gyúrjuk.Folpackba csomagolva egy órára a hűtőbe
tesszük.Az omlós tésztát liszttel megszórt gyúródeszkán 3-4 mm vastag és
kb. 32 cm átmérőlű körré nyújtjuk,majd kibélelünk vele egy 24 cm átmérőjű
tortaformát.Villával többször megszurkáljuk, sütőpapírt terítünk az aljára,
és a "vaksütés"-hez beletöltjük a szárazbabot.Előmelegített sütőben 200 fokon
kb. 20 percig elősütjük.Közben az előzőleg megmosott tojásokat szétválasztjuk.
A sárgáját összekeverjük a krémsajttal, és a túróval,15 dkg cukorral, a
vaníliával,a búzadarával, és a reszelt citromhéjjal.
A tojásfehérjét a maradék cukorral kemény habbá verjük,a vajat felolvasztjuk.
Először a vajat, majd a tojáshabot vegyítjük óvatosan a túrós masszához,
hogy a hab össze ne törjön. A tortaformát kivesszük a sütőből, a babot és
a sütőpapírt eltávolítjuk,(a következő sütésnél még felhasználhatjuk).
A tésztaüregbe belesimítjuk a tölteléket,és csökkentett hőmérsékleten
(175 fokon)további 45-50 percig sütjük.Tortarácsra téve kihűtjük.
Porcukorral meghintve kínáljuk.
A képen látható módon eperrel és színes cukorkával díszítette a lányom
|
|
burger eva 2 hete új képet töltött fel:
Szotojka Tipi Kurós Olasz írta 2 hete itt:
vanaki nem akar meg hivni egy fincsi ebédre naon éhes vok
Kőszeghy Anna írta 3 hete itt:
Köszönöm, hogy KLUB tag- társ lehettem veletek!
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!