Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek
Hozzávalók:
30 dkg babapiskóta (olasz), 25 dkg mascarpone, 4 dl tejszín, 1 cs habfixáló, 3 dl lefőzött fekete kávé,
1 cs vaníliás cukor, 4 ek porcukor ( vagy ízlés szerint), 1 ek holland kakaópor ( cukrozatlan).
Először a mascarponét habosra kevertem a porcukorral, a tejszínből a vaníliás cukorral és a habfixálóval kemény habot vertem, aminek elvettem a felét, és óvatosan belekevertem a mascarponés krémbe.
A másik felét félretettem a tetejére.
A kihűtött kávéban hirtelen megmártottam a piskótákat, majd leraktam egy sort a jénai tál aljába.
Erre jött a mascarponés krém fele, újra egy sor kávéba mártott piskóta, és rá a maradék krém.
A félretett keményre vert habbal befedtem a tetejét, lefedtem folpakkal, és pár órára hűtőbe tettem, hogy összeérjenek az ízek, és megpuhuljon a piskóta.
Tálalás előtt szűrőbe tett kakaó porral megszórtam a tetejét.
Nagyon finom lett! Én sem konyakot, sem rumaromát nem tettem a krémbe.
|
|
|
Kőszeghy Anna írta 4 hete itt:
Búcsúzunk a KLUB tagjaitól. Kérlek tartsatok meg emlékezetetekben! Anna ( Anikó)
Kőszeghy Anna írta 1 hónapja a(z) Ősz képhez:
Búcsúzunk a Klub tagoktól! Kérlek benneteket tartsatok...
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!