Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek
Hozzávalók 3 rúd tésztához:kb. 1 dl tej, 2 dkg friss, vagy 1 csomag
(7 gr) szárított élesztő, 2 ek kristálycukor, 50 dkg finomliszt, 20 dkg vaj vagy sütőmargarin, 1 mokkáskanál só, 2 tojás.
Meggyes töltelék 1 rúdhoz: 50 dkg meggybefőtt, 5 dkg darált dió, 5 dkg darált háztartási keksz, 2-3 evőkanál kristálycukor, 1 mokkáskanál őrölt fahéj.
Almás töltelék 1 rúdhoz: 1 kg alma, 5 dkg vaj, 4 ek kristálycukor, 1 csapott teáskanál őrölt fahéj, 1 púpozott evőkanál zsemlemorzsa.
Túrós töltelék 1 rúdhoz: 50 dkg tehéntúró, 5 dkg mazsola, 1 citrom reszelt héja, 3 ek kristálycukor, 1 csomag vaníliás cukor, 2 ek búzadara, 1 ek tejföl, 1 tojás.
A töltelékek alá: 3 ek zsemle-vagy piskótamorzsa, a tepsi kikenéséhez 2 dkg margarin, lekenéshez 1 db tojás, a tetejére porcukor.
1/ A meglangyosított tejbe belemorzsoljuk az élesztőt, fél evőkanálnyi
cukrot teszünk bele és letakarva, meleg helyen kb 15 perc alatt felfuttatjuk. Az átszitált lisztet egy nagy tálban a margarinnal elmorzsoljuk. A maradék cukrot és a sót rászórjuk, a közepét kimélyítjük, ide kerül a tojás és a felfuttatott élesztő. Addig dagasztjuk, míg elválik az edény falától és már dolgozhatunk is vele, nem kell keleszteni.
2/ Egyenként henger alakúra sodorjuk és kb 40 cm hosszú és 25 cm széles lapot nyújtunk belőle. A lap hosszabbik oldalait kb 8 cm mélységben, kissé ferdén, kb 2 ujjnyi távonként a közepe felé bevagdaljuk. A középső simán hagyott részen 1 evőkanálnyi zsemlemorzsával behintjük, erre kerül a töltelék.
3/ Töltelék készítés: A megmosott és meghámozott almát kettévágjuk, kimagozzuk, húsát kb 3 mm vastagon felszeleteljük, vagy 2 cm-es kockákra vágjuk. A felolvasztott, lábasban lévő vajra az almát rádobjuk. Cukorral megszórjuk, majd lefedve kis lángon, kb 12 percig saját levében pároljuk és többször megkeverjük. Akkor jó, ha majdnem puha. Fahéjjal fűszerezzük, a morzsát belekeverjük és kihűtjük.
Túró töltelék: az áttört túrót mazsolával, reszelt citromhéjjal, a kétféle cukorral, búzadarával, tejföllel, meg a tojások sárgájával összekeverjük. A keményre vert tojáshabbal óvatosan összeforgatjuk.
Meggyes töltelék: a lecsepegtetett befőttet a dióval, morzsával, cukorral meg a fahéjjal összekeverjük.
4/ A tésztát a töltelékre úgy hajtjuk rá, mintha fonnánk, azaz egyet jobbról, egyet balról hajtunk rá és így tovább. A három rétes éppen elfér a nagy gáztepsiben, amit vajjal előre kikentünk.
A tésztákat felvert tojással lekenjük, majd előmelegített sütőben közepes lánggal (180 fok, légkeveréses sütőben 165 fok) kb 30 perc alatt megsütjük.
A tepsiben hagyjuk kihűlni, porcukrot szórunk rá, kicsit ferdén, vastag
szeletekre vágjuk. 1 rúdból 15-16 szelet vágható.
A rétesünk készülhet káposztás, tökös-mákos,meggyes-mákos és számtalan változatban.
|
|
Kőszeghy Anna írta 1 napja a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:
A mai ebédünk: Finomfőzelék, pulykamell pörkölt. ...
burger eva 1 napja új képet töltött fel:
Kőszeghy Anna írta 2 napja a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:
A mai ebédünk: Kolbászos tarhonya leves, grízes tészta ...
Garáz József 3 napja új képet töltött fel:
Kőszeghy Anna írta 5 napja a(z) Brokkoli főzelék képhez:
A változatosság kedvéért most leves helyett főzeléket ettünk, ...
Kőszeghy Anna 5 napja új képet töltött fel:
Kőszeghy Anna írta 6 napja a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:
A mai ebédünk: Gyümölcs leves, rakott krumpli, nekem ...
Garáz József írta 6 napja a(z) Almássüti. képhez:
Anna! Köszönöm szépen a Nejem és Nellike nevében. ...
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!