Finomságok Konyhája: Almás rizsfelfújt (kép)

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2142 fő
  • Képek - 13021 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2142 fő
  • Képek - 13021 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2142 fő
  • Képek - 13021 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2142 fő
  • Képek - 13021 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.


Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek

Almás rizsfelfújt

Hozzávalók:
8 dl tej, 20 dkg rizs (nem hosszú szemű), kevés só, 1/3 rúd vanília v. 1 zacskó vaníliás cukor, 3 dkg vaj, 3 db tojás, 12-15 dkg cukor, fél bio citrom reszelt héja, 1 maréknyi mazsola, 4 db kisebb jonatán alma.

A rizst kicsit sós vaníliás tejben puhára főzzük (közben kevergessük, nehogy leégjen), hagyjuk kihűlni, a vaníliát kiszedjük belőle, majd belekeverjük az előzőleg beáztatott, lecsepegtetett mazsolát is.
Közben a vajat a cukorral és a tojás sárgájával habosra kevejük, hozzáadjuk a kihűlőben lévő rizshez, és a tojásfehérjéből vert kemény habot is.
Egy megfelelő edényt vajjal (margarinnal) kikenünk, meghintjük zsemlemorzsával, a rizst beleöntjük és a tetején elosztjuk az előzőleg meghámozott, negyedlet és beirdalt almát.

Sárgabarack lekvárral, málnaszörppel, bor-vagy tejsodóval is kínálhatjuk.

Látta 318 ember.

Értékeld!

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Domján Mária üzente 3 éve

Nagyon guszta Annám Köszönöm hogy elhoztad puszi

Válasz

Kőszeghy Anna üzente 3 éve

Kedves Timikém! Nagyon örülök, hogy a receptem sikert aratott!
Köszönöm a kedves hozzászólást! Remélem máskor is erre jársz. ás kipróbálod a receptjeim valamelyikét! Puszi! Szép és vidám vasárnapot kívánok mindnyájatoknak!!!

Válasz

afonya timi üzente 3 éve

Ma kipróbáltam, nagy sikert aratott!
Én az almát felaprítva a masszába kevertem és egy kis fahéjat is tettem bele.
Isteni lett! Köszönöm a receptet!

Válasz

Kőszeghy Anna üzente 11 éve

Köszönöm szépen lányok!
Nekünk nagyon ízlik almával, próbáld ki Éva! Néha a tésztájába is teszek almakockákat.

Válasz

burger eva üzente 11 éve

Szoktam én is készíteni de sose raktam bele almát.
Kösz az ötletet.Legközelebb így fogom elkészíteni.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Nagyon guszta.
Ez az adag éppen jól jönne.
Gratulálok Anna.

Válasz

Domján Mária üzente 11 éve

Mi is nagyon szeretjük
Nagyon jól néz ki ,ezzela kistányérral
én elvittem .Köszönöm szépen Anna a receptet

Válasz

Ez történt a közösségben:

Kőszeghy Anna írta 4 hete itt:

Búcsúzunk a KLUB tagjaitól. Kérlek tartsatok meg emlékezetetekben! Anna ( Anikó)

Kőszeghy Anna írta 1 hónapja a(z) Ősz képhez:

Osz_2199956_3493_s

Búcsúzunk a Klub tagoktól! Kérlek benneteket tartsatok...

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu