Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Domján Mária
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Domján Mária
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Domján Mária
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Domján Mária
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek
Ez a torta is segítséggel készült, két kis kuktám segédkezett, egy kicsit maszatos lett, de majd a következő jobban sikerül.
Az orosz krémtorta 5 tojásból készült vizes piskóta. Ha kihűlt akkor három korongra vágjuk.
Krém: 5 tojás, 15 dkg cukor, 10 dkg rumba áztatott mazsola /én csak aromát használok/ 3 dl tej, 3 dkg zselatin, 6 dl tejszín, fél rúd vanília. A tojásokat a tejjel a cukorral és ketté hasított vaníliával gőz fölött sűrűre verjük. A végén a forró vízben feloldott zselatint is hozzá adjuk A gőzről levéve addig kevergetjük amíg kihűl de nem dermed meg. Hozzáadjuk a mazsolát és a gyengén cukrozott keményre felvert tejszínhabot.
A lapokat a krémmel megkenjük és itt csokoládéval bevonjuk körben és csokoládés tejszínhabot nyomunk az oldalára díszítésként.
A monitor is mézes lapból készült és marcipánból. A billentyűzet és az egér valamint a virágcserép mézes dobos.
6 dkg margarin, 2 evőkanál méz, 16 dkg porcukor, 2 db tojás, 2 mokkáskanál
szódabikarbóna, 46 dkg liszt. Először gőz fölött a cukrot a tojásokat és a margarint a mézet habosra verjük majd hozzáadjuk a szódabikarbónát és ezzel tovább verjük. A lisztnek először a felét keverjük bele majd a másik felét és összegyúrjuk, 6 lapot sütünk belőle.
A krémhez 1/2 l tejet 1-2 dl citromlevet és 14 dkg lisztet sűrűre főzünk.
25 dkg vajat habosra keverünk, hozzáadunk 25 dkg porcukrot és ezzel tovább verjük. Ha kihűlt a főtt krémünk összekeverjük és ezzel töltjük a lapokat, majd vajas krémmel bevonjuk és ha megdermedt akkor a marcipánnal vonjuk be.
|
|
Garáz József írta 1 órája a(z) Csirkepörkölt kagylótésztával. képhez:
Anna! Köszönöm a kérdésed. Nem nagyon jól bírom én sem...
Garáz József írta 1 órája a(z) Pirított lebbencs leves. képhez:
Anna! Igen finom volt. A lebbencset a géppel készítette...
Kőszeghy Anna írta 17 órája a(z) Csirkepörkölt kagylótésztával. képhez:
József az egyik kedvencemet hoztad! Ezt is nagyon...
Kőszeghy Anna írta 17 órája a(z) Pirított lebbencs leves. képhez:
Hmm! de jó ötletet adtál József! Finom lehetett!
Garáz József 23 órája új képet töltött fel:
Garáz József 23 órája új képet töltött fel:
Kőszeghy Anna írta 1 napja a(z) Paradicsom szósz sülthús sülthurka és főttburgonya. képhez:
József finom ebédetek volt! Mindent szeretek, ami a ...
Kőszeghy Anna 2 napja új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!