Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Domján Mária
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Domján Mária
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Domján Mária
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Domján Mária
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek
Húsvétra készült ez a tortácska az alaphoz kell 1 db narancs, 6 db tojás, 150 g kristálycukor, 25 g darált mandula, 180 g liszt, 1/2 sütőpor és vaj, liszt a formához. A jól megmosott narancsnak a héját lereszeljük a levét kifacsarjuk. Verjünk habot a tojásokból, a sárgáját a cukorral keverjük ki adjuk hozzá a mandulát a narancs levét és a héját. A lisztet és a sütőport keverjük össze és szitájuk a masszához és dolgozzuk össze majd adjuk hozzá a habot, összeforgatás után öntsük a kivajazott tepsibe.
A krém: 250 g vaj, 200 ml cukrozott sűrített tej , 4 evőkanál narancslikőr / én csak aromát használok/ 80 g darált mandula, 160 g narancslekvár. 100 g pirított mandulapehely.
A vajat keverjük habosra a sűrített tejjel és a narancs likőrrel vagy az aromával, szórjuk bele a mandulát. A tortalapokat kenjük meg a narancslekvárral és a krém 1/2 részével, és szórjuk meg a pirított mandulapehely felével, majd az újabb lapot is így készítjük el. A külsejét vajas krémmel vonjuk be ha megdermedt akkor a marcipánnal.
A felső torta csokoládé és a marcipán is olvasztott csokoládéval van elkészítve.
A tésztához 6 db tojás, 160 g kristálycukor, 180 g liszt, 20 g keserű kakaópor, 50 g étcsokoládé. A tojások fehérjéből verjünk habot, szitáljuk bele a cukrot, keverés közben adjuk hozzá a tojássárgájákat és verjük keményre majd keverjük bele a lisztet a kakaót és a lereszelt csokoládét. Kenjünk ki vajjal és lisztezzük ki a formát amiben sütjük.
A krémhez forraljuk fel a 400 ml habtejszínt a 120 g kristálycukrot és a 80 g keserű kakaóport.Vegyük le a tűzről és adjuk hozzá a 200 g aprított csokoládét és olvasszuk fel benne, hagyjuk hűlni majd ha kihűlt töltsük meg vele a tésztát. A vajas krémmel vonjuk körbe és ha megdermedt akkor jöhet a csokoládés marcipán, vigyázni kell vele mert ez sokkal lágyabb könnyebben szakad egy kis porcukrot szórok alá mikor nyújtom.
|
|
Garáz József 14 órája új képet töltött fel:
Garáz József 1 napja új képet töltött fel:
Garáz József írta 1 napja a(z) Virslis tésztasaláta. képhez:
Anna! Ezt megint Nellike találta meg és Ő kérte hogy a Mama ...
Kőszeghy Anna 1 napja új képet töltött fel:
Kőszeghy Anna 1 napja új képet töltött fel:
Kőszeghy Anna írta 1 napja a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:
A mai ebédünk: Vörös lencse főzelék, tojás ropogós (fasírt).
Kőszeghy Anna írta 1 napja a(z) Virslis tésztasaláta. képhez:
József finom salátát hoztál! Én is szeretem a majonézes ...
Garáz József 2 napja új képet töltött fel:
Kőszeghy Anna írta 4 napja a(z) Fahéjas mikrós sült alma képhez:
Ezt a finom és egyszerű desszertet most készítettem ...
Kőszeghy Anna 4 napja új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!