Finomságok Konyhája: Epres-túrós, csokis és mogyorós (kép)

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2139 fő
  • Képek - 13034 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2139 fő
  • Képek - 13034 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2139 fő
  • Képek - 13034 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2139 fő
  • Képek - 13034 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.


Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek

Epres-túrós, csokis és mogyorós

Az alsó torta egy 4 tojásos vizes piskóta
4 tojássárgáját kikeverünk 4 evőkanál vízzel és 20 dkg kristálycukorral
A fehérjéket kemény habbá vejük, belekeverjük a 4 dkg kristálycukrot
A cukorral kikevert tojássárgájához hozzáadjuk a 1 mokkáskanál sütőporral elkevert 20 dkg lisztet majd hozzáforgatjuk a tojáshabot. Kivajazott, lisztezett formában sütjük.
Az alsó krém: 25 dkg vaj, 25 dkg porcukor ezt habosra keverjük, majd hozzáadunk 1/2 kg túrót
2 db eperpuding és 7,5 dl ezt sűrűre főzzük, ha kihűlt hozzáadjuk a túros krémhez.
A tésztát három korongra vágjuk és megtöltjük a krémmel úgy hogy a megkent lapokra félbevágott epreket rakunk. Vajas krémmel körbevonjuk és hűtőbe rakjuk amíg megkeményedik a vajas krém.
Csokis tésztája: 25 dkg liszt, 25 dkg cukor, 1,4 dl olaj, 1,4 dl meleg víz, 2 mokkáskanál sütőpor, 4 db tojássárgája, 2 evőkanál kakaó ezt kikeverjük. 4 db tojásfehérjét felverjük habnak és a tésztához keverjük, sütőpapírral bélelt tepsibe sütjük, ha kihűlt korongokat szaggatunk belőle,
Csokoládékrém: 3,5 dl tej, 10 dkg liszt és 1 db vanillincukor ezt sűrűre főzzük és hűlni hagyjuk. 12,5 dkg vaj 2 evőkanál kakaó, 17,5 dkg porcukor ezt habosra keverjük, majd a kihűlt főtt krémhez adjuk. Megtöltjük a krémmel, a korongokat, körbevajazzuk, hűtőbe rakjuk.
A harmadik tészta:
4 db tojássárgáját 30 dkg cukorral, 10 evőkanál vízzel habosra keverünk, majd hozzáadunk 10 dkg darált mogyorót és 25 dkg lisztet amiben elkeverünk 1/2 sütőport
a 4 tojásból keményre vert habot lágyan hozzákeverjük, úgy sütjük mint a piskótát. Amikor kihűlt korongokat vágunk belőle.
A krém 3,5 dl tej, 10 dkg liszt ezt sűrűre főzzük, hűlni hagyjuk.
30 dkg mogyorót megpirítunk, ledaráljuk.
20 dkg vajat, 20 dkg porcukrot habosra keverünk, hozzáadunk párcsepp tejszínes mogyoró aromát, apránként hozzáadjuk a kihűlt krémet és a mogyorót. Megtöltjük a korongokat, körbevajazzuk és hűtőbe rakjuk dermedésig. A kupolákat is így készítjük csak lefaragjuk, majd azt is vajas krémmel bevonjuk és ha elég kemény a vajas krém lehet bevonni marcipánnal, és díszíteni.

Látta 415 ember.

Értékeld!

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Domján Mária üzente 8 éve

Ez igen Ilikém.
Pedig nem keveset kellett írnod Boldog szülinapot a kis ünnepeltnek

Válasz

Koncz Ili üzente 8 éve

Köszönöm szépen Anna

Válasz

Kőszeghy Anna üzente 8 éve

Kedves kis torta! Isten éltesse a kis ünnepeltet!
Gratulálok Ili!

Válasz

Koncz Ili üzente 8 éve

Nagyon szépen köszönöm, épp az egyik már nem olyan kicsi unokámat ebédeltettem a recept írás közben :-)

Válasz

Domján Mária üzente 8 éve

Nagyon helyes kis torta gratulálok, biztosan valamelyik kis unokádnak készítetted
Köszönöm szépen Ilikém

Válasz

Ez történt a közösségben:

Kőszeghy Anna írta 6 órája a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:

A mai ebédünk: Gyümölcs leves, rakott krumpli, nekem ...

Garáz József írta 10 órája a(z) Almássüti. képhez:

Almassuti-001_2195068_3027_s

Anna! Köszönöm szépen a Nejem és Nellike nevében. ...

Kőszeghy Anna írta 1 napja a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:

A mai ebédünk: Tejszínes brokkoli főzelék főtt tojással.

Kőszeghy Anna írta 1 napja a(z) Almássüti. képhez:

Almassuti-001_2195068_3027_s

József az egyik kedvencemet hoztad! Szépek, és finomak ...

Garáz József 4 napja új képet töltött fel:

Csirke_raguleves-004_2195086_3537_s

Garáz József 4 napja új képet töltött fel:

Almas_suti-007_2195085_8867_s

Garáz József 4 napja új képet töltött fel:

Sult_birsalma_szeletek_2195084_3575_s

Garáz József 5 napja új képet töltött fel:

Almassuti-001_2195068_3027_s

Kőszeghy Anna írta 1 hete a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:

A mai ebédünk: Almás-birsalma leves, pirított máj krumplipürével.

Kőszeghy Anna írta 1 hete a(z) Vadlazac tejszínes gombamártással képhez:

Vadlazac_tejszines_gombamartassal_2194939_5723_s

Marcsikám köszönöm a hozzászólást! Remélem jól ...

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu