Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek
Az alsó torta egy 4 tojásos vizes piskóta
4 tojássárgáját kikeverünk 4 evőkanál vízzel és 20 dkg kristálycukorral
A fehérjéket kemény habbá vejük, belekeverjük a 4 dkg kristálycukrot
A cukorral kikevert tojássárgájához hozzáadjuk a 1 mokkáskanál sütőporral elkevert 20 dkg lisztet majd hozzáforgatjuk a tojáshabot. Kivajazott, lisztezett formában sütjük.
Az alsó krém: 25 dkg vaj, 25 dkg porcukor ezt habosra keverjük, majd hozzáadunk 1/2 kg túrót
2 db eperpuding és 7,5 dl ezt sűrűre főzzük, ha kihűlt hozzáadjuk a túros krémhez.
A tésztát három korongra vágjuk és megtöltjük a krémmel úgy hogy a megkent lapokra félbevágott epreket rakunk. Vajas krémmel körbevonjuk és hűtőbe rakjuk amíg megkeményedik a vajas krém.
Csokis tésztája: 25 dkg liszt, 25 dkg cukor, 1,4 dl olaj, 1,4 dl meleg víz, 2 mokkáskanál sütőpor, 4 db tojássárgája, 2 evőkanál kakaó ezt kikeverjük. 4 db tojásfehérjét felverjük habnak és a tésztához keverjük, sütőpapírral bélelt tepsibe sütjük, ha kihűlt korongokat szaggatunk belőle,
Csokoládékrém: 3,5 dl tej, 10 dkg liszt és 1 db vanillincukor ezt sűrűre főzzük és hűlni hagyjuk. 12,5 dkg vaj 2 evőkanál kakaó, 17,5 dkg porcukor ezt habosra keverjük, majd a kihűlt főtt krémhez adjuk. Megtöltjük a krémmel, a korongokat, körbevajazzuk, hűtőbe rakjuk.
A harmadik tészta:
4 db tojássárgáját 30 dkg cukorral, 10 evőkanál vízzel habosra keverünk, majd hozzáadunk 10 dkg darált mogyorót és 25 dkg lisztet amiben elkeverünk 1/2 sütőport
a 4 tojásból keményre vert habot lágyan hozzákeverjük, úgy sütjük mint a piskótát. Amikor kihűlt korongokat vágunk belőle.
A krém 3,5 dl tej, 10 dkg liszt ezt sűrűre főzzük, hűlni hagyjuk.
30 dkg mogyorót megpirítunk, ledaráljuk.
20 dkg vajat, 20 dkg porcukrot habosra keverünk, hozzáadunk párcsepp tejszínes mogyoró aromát, apránként hozzáadjuk a kihűlt krémet és a mogyorót. Megtöltjük a korongokat, körbevajazzuk és hűtőbe rakjuk dermedésig. A kupolákat is így készítjük csak lefaragjuk, majd azt is vajas krémmel bevonjuk és ha elég kemény a vajas krém lehet bevonni marcipánnal, és díszíteni.
|
|
Kőszeghy Anna írta 6 órája a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:
A mai ebédünk: Gyümölcs leves, rakott krumpli, nekem ...
Garáz József írta 10 órája a(z) Almássüti. képhez:
Anna! Köszönöm szépen a Nejem és Nellike nevében. ...
Kőszeghy Anna írta 1 napja a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:
A mai ebédünk: Tejszínes brokkoli főzelék főtt tojással.
Kőszeghy Anna írta 1 napja a(z) Almássüti. képhez:
József az egyik kedvencemet hoztad! Szépek, és finomak ...
Garáz József 4 napja új képet töltött fel:
Garáz József 4 napja új képet töltött fel:
Garáz József 4 napja új képet töltött fel:
Garáz József 5 napja új képet töltött fel:
Kőszeghy Anna írta 1 hete a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:
A mai ebédünk: Almás-birsalma leves, pirított máj krumplipürével.
Kőszeghy Anna írta 1 hete a(z) Vadlazac tejszínes gombamártással képhez:
Marcsikám köszönöm a hozzászólást! Remélem jól ...
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!