Finomságok Konyhája: sárgabarack lekvár (kép)

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2142 fő
  • Képek - 13021 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2142 fő
  • Képek - 13021 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2142 fő
  • Képek - 13021 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2142 fő
  • Képek - 13021 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.


Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek

sárgabarack lekvár

3kg volt a barack.
Megmostam,kimagoztam. Lábasban feltettem főni,nagy lángon,kevergetve.
Mikor már jól levet engedett,botturmixal szétverettem. Még főztem,míg sürüsödni kezdett,aztán hozzá tettem 1,5 kg cukrot. Ezzel is főztem jó nagy lángon,amig kellőképpen be nem sűrűsödött. Üvegekbe mertem,másnap tettem rá atartósítót,és lekötöttem.
Másnapra jól beszáradt a teteje.
Én még régimódi vagyok,és inkább állok a tüzhely melett,és kavargatom,nem használok dzsemfixet. Száraz dunsztba teszem másnapig.

Látta 1623 ember.

Értékeld!

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Moller Gizella üzente 12 éve

Nagyon köszönöm üdv Gizke !!!!Nagyon guszta 55555

Válasz

Szász ilucika üzente 12 éve

Én is túl vagyok rajta, lesz bőven a családnak is jut. Szép lett a színe Jutkám! P.Ilucika

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 12 éve

Főzzük a lekvárt.
Itt az ideje.
Már az ára is csökkent.
3+1 tartósítóval.
35 dkg cukor kell 1,25 kg gyümölcshöz.
Nagyon szép színe van a lekvárnak.
Puszi:Edit.

Válasz

Molnár Jutka üzente 13 éve

Én is akartam még főzni lekvárt Anyukámnak,de én 600-ért tudtam volna venni a tapolcai piacon. Nahát ennyiért aztán nem!! Még a cukor,stb. Nem,nem...

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 13 éve

Lemondtam a befőzésről.
Tegnap bevásárolni voltunk.
560 Ft volt a barack.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 13 éve

Anyu is tűzhelyen főzte anno.
Mindig finom,kemény lekvárja volt.
Nem folyt ki a tésztákból.

Válasz

Molnár Jutka üzente 13 éve

Talán azért,mert ők türelmesebben álltak a tűzhely melett.
És az én tapasztalatom az,hogy a baracklekvárt,az eper lekvárt,és minden olyat ami sok levet eresz,nagy lángon kell főzni,és folyton keverni. Én így szoktam,tehát nem lassu tüzön,mint valaki írta. Jó nagy lángon,folyton keverni,és tuti kemény a lekvár. (igaz sok idő,de megéri szerintem)

Válasz

Szalai Antalné üzente 13 éve

Szépek,és biztosan nagyon finom is gratulálok!

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 13 éve

Az én lekvárjaim egy se olyan kemény állagú,mint az elődeink főzték.
Mi lehet ennek a titka?

Válasz

Molnár Jutka üzente 13 éve

Én sem dzsemfixel rakom el,Editke!

Válasz

További hozzászólások 

Ez történt a közösségben:

Kőszeghy Anna írta 1 hónapja itt:

Búcsúzunk a KLUB tagjaitól. Kérlek tartsatok meg emlékezetetekben! Anna ( Anikó)

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu