Moller Gizella üzente 10 éve

Nagyon köszönöm üdv Gizke !!!!Nagyon guszta 55555

Válasz

Szász ilucika üzente 10 éve

Én is túl vagyok rajta, lesz bőven a családnak is jut. Szép lett a színe Jutkám! P.Ilucika

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 10 éve

Főzzük a lekvárt.
Itt az ideje.
Már az ára is csökkent.
3+1 tartósítóval.
35 dkg cukor kell 1,25 kg gyümölcshöz.
Nagyon szép színe van a lekvárnak.
Puszi:Edit.

Válasz

Molnár Jutka üzente 11 éve

Én is akartam még főzni lekvárt Anyukámnak,de én 600-ért tudtam volna venni a tapolcai piacon. Nahát ennyiért aztán nem!! Még a cukor,stb. Nem,nem...

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Lemondtam a befőzésről.
Tegnap bevásárolni voltunk.
560 Ft volt a barack.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Anyu is tűzhelyen főzte anno.
Mindig finom,kemény lekvárja volt.
Nem folyt ki a tésztákból.

Válasz

Molnár Jutka üzente 11 éve

Talán azért,mert ők türelmesebben álltak a tűzhely melett.
És az én tapasztalatom az,hogy a baracklekvárt,az eper lekvárt,és minden olyat ami sok levet eresz,nagy lángon kell főzni,és folyton keverni. Én így szoktam,tehát nem lassu tüzön,mint valaki írta. Jó nagy lángon,folyton keverni,és tuti kemény a lekvár. (igaz sok idő,de megéri szerintem)

Válasz

Szalai Antalné üzente 11 éve

Szépek,és biztosan nagyon finom is gratulálok!

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Az én lekvárjaim egy se olyan kemény állagú,mint az elődeink főzték.
Mi lehet ennek a titka?

Válasz

Molnár Jutka üzente 11 éve

Én sem dzsemfixel rakom el,Editke!

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Jövő héten mi is veszünk pár kilót,kicsit lejjebb ment az ára.
Én nem dzsemfixxel szoktam tenni el a barackot,de van itthon.
Lehet,hogy akkor én is ezzel.
Puszi:Edit.

Válasz

Molnár Jutka üzente 11 éve

Nem kell bele tartósító?? Én meg mindig azt gondolom,akkor megromlik. Ezek szerint nem!!
Köszönöm lányok!!!

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Szép lekvár, gratulálok.Ugyanígy készítem én is. Kg-ként 20-30 dkg cukrot teszek csak, ez függ a barack édességétől.Mikor az üvegbe belerakom, fejre állítom 10 percre és után teszem a száraz dunsztba, semmiféle tartósitószert nem teszek bele.Nem romlik meg, Isteni finom!

Válasz

Molnár Jutka üzente 11 éve

Jaj Editkém nekünk nem termett egy szem sem,úgy vettem.
50dkg-ot teszek kilónként.
Puszillak

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Gyönyörű ez a baracklekvár.
Jó termésetek volt Jutkám?
Jövő héten veszek pár kilót,mert hát hogyha nem lesz elég a tavalyi lekvárom.
Mennyi cukrot teszel kilogrammonként?
Gratulálok:Edit.

Válasz