Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek
Cukorperec
Hozzávalók:
3 egész tojás
2 tojás sárgája
5 ek.pálinka
5 ek. étolaj
15 szem édeske
1,5 kk szalalkáli
kb 25 dkg liszt
Elkészítése:
A 3 egész tojást,és a 2 tojás sárgáját,a 15 szem édeskével nagyon jó habosra keverjük,(mintha piskótát sütnénk) utána fokozatosan adagoljuk hozzá az 5 ek. pálinkát,majd az 5 ek. olajat,de közben is verjük.(robot géppel) azután fokozatosan adagoljuk hozzá a szalalkális lisztet.
A megadott liszt mennyisége a tojások nagyságától változik. Rétestészta lágyságúnak kell lennie.Ilyenkor már kézzel vertem jó alaposan hólyagosra. Lényeg,hogy nagyon jó simára,hólyagosra legyen kidolgozva. Könnyű lágy tészta lesz.
Ha túl kemény lenne,pálinkával lágyíthatunk rajta.
Amikor elkészült,kb fél cm-re kinyújtjuk,és kb 15x7cm-es csíkokat vágunk,kb 8 db lesz.
A csíkot felül 2-3 helyen picikét bevágjuk,félbe hajtjuk,és körbe,majd összenyomkodjuk a szélét,tepsibe tesszük és jól előmelegített sütőben sütjük.
A perecek kb. 10 perc után kezdenek felemelkedni.
Ezután a 2 tojás fehérjét 6 dkg cukorral gőz fölött felverjük,és ezzel kenjük le a pereceket.
|
|
burger eva 3 napja új képet töltött fel:
burger eva 1 hete új képet töltött fel:
Domján Mária 2 hete új képet töltött fel:
Domján Mária 2 hete új képet töltött fel:
Domján Mária 2 hete új képet töltött fel:
Domján Mária írta 2 hete a(z) Kelkáposzta főzelék csirkepörkölttelű képhez:
Nagyon gusztusos és finom ételt kaptunk Tőled Annám ...
Domján Mária írta 2 hete a(z) Megkecdtük a szilvalekvár főzésát. képhez:
Látom volt sok szílvátok sajnos Nekünk valamiért most nem...
Domján Mária írta 2 hete a(z) Szülinapomra készítette a Nejem. képhez:
A tortához gratulációm a Katának puszi
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!