Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek
Cukorperec
Hozzávalók:
3 egész tojás
2 tojás sárgája
5 ek.pálinka
5 ek. étolaj
15 szem édeske
1,5 kk szalalkáli
kb 25 dkg liszt
Elkészítése:
A 3 egész tojást,és a 2 tojás sárgáját,a 15 szem édeskével nagyon jó habosra keverjük,(mintha piskótát sütnénk) utána fokozatosan adagoljuk hozzá az 5 ek. pálinkát,majd az 5 ek. olajat,de közben is verjük.(robot géppel) azután fokozatosan adagoljuk hozzá a szalalkális lisztet.
A megadott liszt mennyisége a tojások nagyságától változik. Rétestészta lágyságúnak kell lennie.Ilyenkor már kézzel vertem jó alaposan hólyagosra. Lényeg,hogy nagyon jó simára,hólyagosra legyen kidolgozva. Könnyű lágy tészta lesz.
Ha túl kemény lenne,pálinkával lágyíthatunk rajta.
Amikor elkészült,kb fél cm-re kinyújtjuk,és kb 15x7cm-es csíkokat vágunk,kb 8 db lesz.
A csíkot felül 2-3 helyen picikét bevágjuk,félbe hajtjuk,és körbe,majd összenyomkodjuk a szélét,tepsibe tesszük és jól előmelegített sütőben sütjük.
A perecek kb. 10 perc után kezdenek felemelkedni.
Ezután a 2 tojás fehérjét 6 dkg cukorral gőz fölött felverjük,és ezzel kenjük le a pereceket.
|
|
Garáz József 12 órája új képet töltött fel:
Garáz József 12 órája új képet töltött fel:
Garáz József írta 12 órája a(z) Tejfölös gombás csírkemel szeletek. képhez:
Anna Köszönöm szépen a nevükben .
Garáz József írta 12 órája a(z) vári pulykamell vegyes zöldségekkel képhez:
Nagyon finom étel készítettél.
Kőszeghy Anna írta 1 napja a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:
A mai ebédünk: Zöldség leves ABC tésztával, bakonyi...
Kőszeghy Anna írta 3 napja a(z) vári pulykamell vegyes zöldségekkel képhez:
Óvári pulykamell vegyes zöldségekkel. ...
Kőszeghy Anna 3 napja új képet töltött fel:
Kőszeghy Anna írta 3 napja a(z) Tejfölös gombás csírkemel szeletek. képhez:
Gratulálok mindkettőjüknek! További jó főzőcskézést, és ...
Garáz József írta 3 napja a(z) Tejfölös gombás csírkemel szeletek. képhez:
Anna! Köszönöm szépen az unokám és a nejem nevében. ...
Kőszeghy Anna írta 3 napja a(z) Tejfölös gombás csírkemel szeletek. képhez:
József finom ebédetek volt! Minden gombás étel jöhet! -...
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!