Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Domján Mária
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Domján Mária
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Domján Mária
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Domján Mária
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek
Ezt a kalácsot 50dk lisztből készítettem,
2,5 dk élesztő,
2,5 dl tejszin
2 tojás sárgája,
2 vaniliás cukor, 1 citrom héja
3 kanál porcukor
Élesztőt kevés tejben felfuttam,kis cukorral. Tojás sárgákat kikevertem a porcukorral. Citrom héjat bele reszeltem a lisztbe,hozzáöntöttem a tojást, pici sót,a tejszint,vaniliát. Annyi langyos tejet adtam hozzá hogy közepesen lágy tésztát kapjak. Jól kidagasztottam majd 5dk langyos vajjal tovább dagasztottam. Duplájára kelesztettem. Átgyurtam mazsola hozzáadásával,megint kelesztettem. Aztán kiborítottam a deszkára. 2/3ad részét megsodortam kb 40cm hosszúra,félbe hajtottam megfonta. Tepsibe raktam. A nyujtófával mélyedést csináltam rajta,tojás sárgával megkentem. A megmaradt kisebb részt 3 felé vettem megsodortam 3 ágba fontam,és ráhelyeztem a mélyedésre. Hagytam kelni. Majd lekentem tojás sárgával,mandulával kiraktam,és forró sütőben megsütöttem.
|
|
Kőszeghy Anna írta 6 órája a(z) Csirkepörkölt kagylótésztával. képhez:
József az egyik kedvencemet hoztad! Ezt is nagyon...
Kőszeghy Anna írta 6 órája a(z) Pirított lebbencs leves. képhez:
Hmm! de jó ötletet adtál József! Finom lehetett!
Garáz József 12 órája új képet töltött fel:
Garáz József 12 órája új képet töltött fel:
Kőszeghy Anna írta 1 napja a(z) Paradicsom szósz sülthús sülthurka és főttburgonya. képhez:
József finom ebédetek volt! Mindent szeretek, ami a ...
Kőszeghy Anna 1 napja új képet töltött fel:
Kőszeghy Anna 1 napja új képet töltött fel:
Garáz József 5 napja új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!