Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek
Hozzávalók a tésztájához: 1,5 dl víz, 1,5 dl étolaj, csipet só, 1 cs. vaníliás cukor, 15 dkg liszt, 4 nagy tojás.
1. Azzal kezdem, hogy bekapcsolom a sütőt 225 fokra, gáz esetében a maximumra. Amíg felmelegszik, addig előkészítem a tésztát.
2. Odateszem egy fazékban a vizet, olajat, sót, vaníliáscukrot. Amikor forr, beleöntöm a lisztet, lehúzom a tűzről, jól elkeverem, majd vissza a tűzre, és kb. 1 percig kevergetem. Kicsit le fog tapadni, de majd feláztatható.
3. Kicsit félreteszem, hogy hűljön, kevergetem, 1-2 percig mindössze. Addig előveszem a robotgépet, de az állványa nélkül, csak úgy kézzel fogom használni.
4. Belekeverem a géppel az első tojást. Azután a másodikat, harmadikat, negyediket, mindet külön-külön jól elkeverem, addig, amíg sima nem lesz.
5. Előveszek egy nagy gáztepsit, kibélelem sütőpapírral (legjobb a szilikonos), majd vizes kézzel (tálba öntök vizet, és abba vizezem folyamatosan) 3x4 gombócot gyúrok (összesen 12 darabot), és elosztom arányosan a tepsin.
6. A kezemet bevizezem, és megspriccelem 2-3-szor a tepsit és a tésztagombócokat.
7. Beleteszem a forró sütőbe a tepsit, és mostantól pontosan FÉL ÓRÁIG nem nyitom ki! De tényleg tilos kinyitni, mert különben összeesnek!!!
8. 5 perc után leveszem a hőfokot 210-205 fokra, és figyelem, milyen szépen nőnek.
9. Végül kiveszem a hatalmasra nőtt, gyönyörű fánkokat, levágom a kalapjukat és megtöltöm krémmel.
Krém:2 vaniliás puding 0,5dl tej,lehet víz is 12dkg cukorral elkészítjük és melegen belekeverünk 4 tojás felvert habját ,majd 2dl tejszínt felverünk és a krém tetejére tesszük.
|
|
burger eva 2 hete új képet töltött fel:
Szotojka Tipi Kurós Olasz írta 2 hete itt:
vanaki nem akar meg hivni egy fincsi ebédre naon éhes vok
Kőszeghy Anna írta 3 hete itt:
Köszönöm, hogy KLUB tag- társ lehettem veletek!
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!