Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek
40 dkg finomliszt
15 dkg porcukor
4 dkg kakaó
2 tojás
15 dkg Rama
1 tk szódabikarbóna
4-5 ek tej amennyit elbir
Krémhez:
0,7dl tej
6 ek liszt
2 cs vaníliás cukor
20 dkg porcukor
20 dkg vaj
ízlés szerint rum /0,5 dl /
Mázhoz:
1 tábla tej tortabevonó csoki
Elkészítés
A hozzávalókat tálba tesszük, és összedolgozzuk.
1 órára hűtőszekrénybe tesszük.
4 kis cipóra osztjuk. Lisztezett deszkán egyenként vékonyra nyújtjuk.
Tepsi hátán, amit megkenünk olvasztott zsírral, kisütjük a lapokat.
Amíg hűlnek a lapok, elkészítjük a krémet. 0,7 l tejet felforralunk, és belefőzünk 6 ek lisztet.
Belekeverjük a vaníliát. Folyamatosan keverjük főzés közben, amíg jól be nem sűrűsödik. Ha netán csomós lenne a tészta, szűrőn átszűrjük.
Amíg kihűl, kikeverjük a vajat a cukorral. Ha jó habosra kevertük, hozzáadjuk a kihűlt pépet. Alaposan összekeverjük, rummal ízesítjük.
A lapokat a krémmel megkenjük, a tetejét olvasztott csokival vonjuk be.
Legalább egy éjjel hagyjuk puhulni, majd vizes késsel felszeleteljük.
Csoki helyett csak lehintettem porcukorral,
|
|
Kőszeghy Anna írta 1 napja itt:
Hajnikám nagyon örülök, hogy jöttél! Puszi Anna. Gyere máskor is!
Kőszeghy Anna írta 1 napja a(z) Zserbó rolád szeletek képhez:
Marcsikám ebből most is kérek két szeletet - egyiket...
Kőszeghy Anna írta 1 napja a(z) Vegyes sütemények képhez:
Marcsikám ha lehetne végigkóstolnám ezeket a szép...
Kőszeghy Anna írta 1 napja a(z) Töltött paprika kedvünkre képhez:
Drága Hajnikám! Nagyon örülök, hogy jöttél! Rettentően ...
Kőszeghy Anna írta 1 napja a(z) Húsgombóc leves képhez:
Drága Hajnikám! Nagyon örülök, hogy jöttél! Rettentően ...
szanto hajnalka írta 2 napja a(z) Töltött paprika kedvünkre képhez:
Huu de fincsi ezt nagzon szeretem!
szanto hajnalka írta 2 napja a(z) Húsgombóc leves képhez:
De finom leves !Johet egy tangyeral Anna draga!
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!