Finomságok Konyhája: Linzer karika készítése (kép)

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2139 fő
  • Képek - 13034 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2139 fő
  • Képek - 13034 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2139 fő
  • Képek - 13034 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2139 fő
  • Képek - 13034 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.


Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek

Linzer karika készítése

Hozzávalók:liszt 40dkg, vaj 20dkg, cukor 10dkg, tojás 2, sütőpor1/2, citromlé, csipet só. A vaj helyett margarint is használhatunk. A citromlé használata csak igény szerint...
Díszítéshez és töltelékhez darált dió és lekvár.
Kb. 20-22 db. lesz belőle./ 3 fő részére/
Elkészítése nem nehéz, de aprólékos és türelmet igényel. Ha valaki még nem csinált ilyen sütit, és nincs gyakorlata, akkor nagy esély van arra, hogy nem sikerül. Viszont egy ehhez kapcsolódó videó megtekintése nagy segítséget nyújt!
A lisztet a vajjal elmorzsoljuk. A kristálycukrot a tojással kikeverjük/ 1/2 tojásfehérjét félre rakunk/, és a többi összetevővel elvegyítjük.Összegyúrjuk majd 1 órára hideg helyen pihentetjük. Lisztezett deszkán a kép szerinti vastagságban kinyújtjuk. A lyukas formák egyik oldalát tojásfehérjével megkenjük és darált dióba mártjuk. Ha nem vékonyabb vastagságú tésztát hanem vastagabbat szeretjük akkor 1/2 ujjnyi vastagságúra készítjük. Kétféle szaggatóval formákat vágunk, sütőpapírral bélelt tepsiben vastagságtól függően /7-12 perc /sütjük. A túlsütést kerüljük mert kemény lesz!
Ha kihűlt,keményebb baracklekvárral összeragasztjuk.
Az igazi linzer karika omlós és nem kemény.
Az eleink még szalagárét szoktak a tésztájába rakni, hogy puhább legyen, azonban ekkor halízt kaphat!
A boltokban vagy más helyen készen vásárolt hasonló sütemény puha, és kevésbé élvezhető ízű, nem tudni milyen adalékot tartalmaz!
Ha valaki csokoládés bevonattal is szeretné csinálni akkor a csokoládét készíthetjük saját magunk is.
Gőz felett egy tálban a vajat melegítjük, amibe a jobb minőségű kakaót keverünk. Ebbe belemártjuk a kész karikákat. A színe akkor lesz sötétebb, ha több kakaót használunk. Rövid idő alatt a kakaó megkeményedik...

Látta 676 ember.

Értékeld!

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Fehér Erzsébet üzente 10 éve

És a kevésbé gyakorlottak
Eredetileg én kértem a leírást,és nagyon köszönöm hogy ilyen részletekre kiterjedően adta meg

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 10 éve

Köszönöm szépen a receptet és a készítési bemutatást is.
Most már a kezdő háziasszonyok is könnyedén elkészíthetik.

Válasz

Ez történt a közösségben:

Kőszeghy Anna írta 17 órája a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:

A mai ebédünk: Gyümölcs leves, rakott krumpli, nekem ...

Garáz József írta 21 órája a(z) Almássüti. képhez:

Almassuti-001_2195068_3027_s

Anna! Köszönöm szépen a Nejem és Nellike nevében. ...

Kőszeghy Anna írta 1 napja a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:

A mai ebédünk: Tejszínes brokkoli főzelék főtt tojással.

Kőszeghy Anna írta 1 napja a(z) Almássüti. képhez:

Almassuti-001_2195068_3027_s

József az egyik kedvencemet hoztad! Szépek, és finomak ...

Garáz József 4 napja új képet töltött fel:

Csirke_raguleves-004_2195086_3537_s

Garáz József 4 napja új képet töltött fel:

Almas_suti-007_2195085_8867_s

Garáz József 4 napja új képet töltött fel:

Sult_birsalma_szeletek_2195084_3575_s

Garáz József 5 napja új képet töltött fel:

Almassuti-001_2195068_3027_s

Kőszeghy Anna írta 1 hete a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:

A mai ebédünk: Almás-birsalma leves, pirított máj krumplipürével.

Kőszeghy Anna írta 1 hete a(z) Vadlazac tejszínes gombamártással képhez:

Vadlazac_tejszines_gombamartassal_2194939_5723_s

Marcsikám köszönöm a hozzászólást! Remélem jól ...

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu