Finomságok Konyhája: Linzer karika (kép)

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2142 fő
  • Képek - 13008 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2142 fő
  • Képek - 13008 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2142 fő
  • Képek - 13008 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2142 fő
  • Képek - 13008 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.


Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek

Linzer karika

Érdekességként pár darabot csokimázzal vontam be...
Elkészült Karácsonyra...de eláll szilveszterig is, ha addig marad belőle. Másnaptól omlósabb, puhább lesz...


Hozzávalók:liszt 40dkg, vaj 20dkg, cukor 10dkg, tojás 2, sütőpor1/2, citromlé, csipet só. A vaj helyett margarint is használhatunk.
Díszítéshez és töltelékhez darált dió és lekvár.
Kb. 20-22 db. lesz belőle./ 3 fő részére/
Elkészítése nem nehéz, de aprólékos és türelmet igényel. Ha valaki még nem csinált ilyen sütit, és nincs gyakorlata, akkor nagy esély van arra, hogy nem sikerül. Viszont egy ehhez kapcsolódó videó megtekintése nagy segítséget nyújt!
A lisztet a vajjal elmorzsoljuk. A kristálycukrot a tojással kikeverjük/ 1/2 tojásfehérjét félre rakunk/, és a többi összetevővel elvegyítjük.Összegyúrjuk majd 1 órára hideg helyen pihentetjük. Lisztezett deszkán a kép szerinti vastagságban kinyújtjuk. A lyukas formák egyik oldalát tojásfehérjével megkenjük és darált dióba mártjuk. Ha nem vékonyabb vastagságú tésztát hanem vastagabbat szeretjük akkor 1/2 ujjnyi vastagságúra készítjük. Kétféle szaggatóval formákat vágunk, sütőpapírral bélelt tepsiben vastagságtól függően /7-12 perc /sütjük. A túlsütést kerüljük mert kemény lesz!
Ha kihűlt,keményebb baracklekvárral összeragasztjuk.
Az igazi linzer karika omlós és nem kemény.
Az eleink még szalagárét szoktak a tésztájába rakni, hogy puhább legyen, azonban ekkor halízt kaphat!
A boltokban vagy más helyen készen vásárolt hasonló sütemény puha, és kevésbé élvezhető ízű, nem tudni milyen adalékot tartalmaz!
Ha valaki csokoládés bevonattal is szeretné csinálni akkor a csokoládét készíthetjük saját magunk is.
Gőz felett egy tálban a vajat melegítjük, amibe a jobb minőségű kakaót keverünk. Ebbe belemártjuk a kész karikákat. A színe akkor lesz sötétebb, ha több kakaót használunk. Rövid idő alatt a kakaó megkeményedik...

Látta 603 ember.

Értékeld!

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Domján Mária üzente 10 éve

Gyönyörű szép virágok gratulálok és köszönöm szépen a receptet

Válasz

Fehér Erzsébet üzente 11 éve

Azt még fontosnak tartom elmondani,hogy természetesen nekem is van Horvát Ilonám,és a klasszikus linzer receptet is olvastam több helyen már
Ez nekem több szempontból is jobban tetszik:van benne fehérje is,ezért gondolom nem annyira törékeny,kevesebb a vaj és sütőpor is kell bele
A csokimázzal kapcsolatban is vannak rossz tapasztalataim a készen kapható tortabevonók vonatkozásában

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Kedves Erzsike!
Nagyon örülök a hozzászólásodnak.
Nézd csak végig a galériákat,mind recepttel vannak.
Vannak a klubban profi sütő-főző háziasszonyok,komplikáltabb és egyszerűbb receptek is.
Bizony nagy öröm ,ha a család az embert megdicséri.
Igen,sokan vannak olyanok,akik a munkája,munkaköre nem tette lehetővé,hogy a konyhában ügyködjön órákig.
Mi is szoktunk venni 1-2 szelet sütit a boltban,amikor dolgoztunk és időnk nem engedte,hogy süssünk.
Persze nálam a nagyszülők besegítettek,hálával tartozok érte.
Boldog Új évet kívánok:Edit.

Válasz

Fehér Erzsébet üzente 11 éve

Köszönöm Editke!
Ti gyakorlottak gondolom nehezen képzelitek el,hogy az ember ilyen idős korban kezd hozzá valamit megtanulni
Korábbi életemben olyan elfoglalt voltam hogy bolti árukon éltem
Az internetet is 76 évesen kezdtem el tanulni,és mondhatom nagy élmény,de hogy visszatérjek a sütésre az is igen nagy öröm ha a családom azt mondja hogy nagyon finom amit csináltál Nagyi

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Hát bizony nem elég KORÁN kezdeni,amint látom 76 éves múltál,szép idő.
Isten éltessen sokáig Erzsike és gyűjtögesd a recepteket.
Zoltán biztosan beírja Ünnepek után a receptet is.
Köszönöm szépen Zoltán.
Csodaszépek a linzereid,kíváncsian várjuk a receptet is.
További szép Ünnepet kívánok:Edit.

Válasz

Fehér Erzsébet üzente 11 éve

És ha szabad kérdeznem, a recept miért nincs aláírva?
Az olyan " kezdőknek" mint én vagyok minden apróság fontos!

Válasz

Ez történt a közösségben:

Kőszeghy Anna írta 6 napja a(z) Cukkíni főzelék kaprosan képhez:

Cukkini_fozelek_kaprosan_2198903_5284_s

Hajnikám örülök, hogy jöttél! Köszönöm a hozzászólást! ...

Kőszeghy Anna írta 1 hete a(z) Most sült ki tökös-mákos rétes szilvás meggyes rétes képhez:

Most_sult_ki__tokosmakos_retes_szilvas_meggyes__retes_2151024_1762_s

Hmmm!-de finom réteseket sütöttél Marcsi! Szinte érzem...

Kőszeghy Anna írta 1 hete a(z) Kókuszos csokis születésnapi torta képhez:

Kokuszos_csokis__szuletesnapi_torta_2191432_3506_s

Marcsikám finom tortát sütöttél, ebből én is elfogadnék egy ...

Kőszeghy Anna írta 1 hete a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:

A mai ebédünk: Eszterházy rostélyos, spagetti.

Garáz József írta 1 hete a(z) Télre is gondolunk. Reszet alma eltevése . képhez:

Telre_is_gondolunk_reszet_alma_eltevese__2198726_9649_s

Hajnalka! Köszönjük szépen. Sajnos az idén nem terem sok...

szanto hajnalka írta 1 hete a(z) Télre is gondolunk. Reszet alma eltevése . képhez:

Telre_is_gondolunk_reszet_alma_eltevese__2198726_9649_s

De jo!mien jo is lesz am ez a telen!ugyesek vagytok!

szanto hajnalka írta 1 hete a(z) Palóc leves-mármegint képhez:

Paloc_levesmarmegint_2198632_3567_s

En is el voltam menve Pestre a hugomekhoz dolgoztam vele ...

szanto hajnalka írta 1 hete a(z) Cukkíni főzelék kaprosan képhez:

Cukkini_fozelek_kaprosan_2198903_5284_s

ohh de fincsi!Egessegetekre!

Kőszeghy Anna 1 hete új képet töltött fel:

Cukkini_fozelek_kaprosan_2198903_5284_s

Kőszeghy Anna írta 2 hete a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:

A mai ebédünk: tejszínes alma leves, fokhagymás sült ...

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu