Finomságok Konyhája: Linzer karika (kép)

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2139 fő
  • Képek - 12931 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,
Domján Mária
Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2139 fő
  • Képek - 12931 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,
Domján Mária
Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2139 fő
  • Képek - 12931 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,
Domján Mária
Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2139 fő
  • Képek - 12931 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,
Domján Mária
Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.


Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek

Linzer karika

Érdekességként pár darabot csokimázzal vontam be...
Elkészült Karácsonyra...de eláll szilveszterig is, ha addig marad belőle. Másnaptól omlósabb, puhább lesz...


Hozzávalók:liszt 40dkg, vaj 20dkg, cukor 10dkg, tojás 2, sütőpor1/2, citromlé, csipet só. A vaj helyett margarint is használhatunk.
Díszítéshez és töltelékhez darált dió és lekvár.
Kb. 20-22 db. lesz belőle./ 3 fő részére/
Elkészítése nem nehéz, de aprólékos és türelmet igényel. Ha valaki még nem csinált ilyen sütit, és nincs gyakorlata, akkor nagy esély van arra, hogy nem sikerül. Viszont egy ehhez kapcsolódó videó megtekintése nagy segítséget nyújt!
A lisztet a vajjal elmorzsoljuk. A kristálycukrot a tojással kikeverjük/ 1/2 tojásfehérjét félre rakunk/, és a többi összetevővel elvegyítjük.Összegyúrjuk majd 1 órára hideg helyen pihentetjük. Lisztezett deszkán a kép szerinti vastagságban kinyújtjuk. A lyukas formák egyik oldalát tojásfehérjével megkenjük és darált dióba mártjuk. Ha nem vékonyabb vastagságú tésztát hanem vastagabbat szeretjük akkor 1/2 ujjnyi vastagságúra készítjük. Kétféle szaggatóval formákat vágunk, sütőpapírral bélelt tepsiben vastagságtól függően /7-12 perc /sütjük. A túlsütést kerüljük mert kemény lesz!
Ha kihűlt,keményebb baracklekvárral összeragasztjuk.
Az igazi linzer karika omlós és nem kemény.
Az eleink még szalagárét szoktak a tésztájába rakni, hogy puhább legyen, azonban ekkor halízt kaphat!
A boltokban vagy más helyen készen vásárolt hasonló sütemény puha, és kevésbé élvezhető ízű, nem tudni milyen adalékot tartalmaz!
Ha valaki csokoládés bevonattal is szeretné csinálni akkor a csokoládét készíthetjük saját magunk is.
Gőz felett egy tálban a vajat melegítjük, amibe a jobb minőségű kakaót keverünk. Ebbe belemártjuk a kész karikákat. A színe akkor lesz sötétebb, ha több kakaót használunk. Rövid idő alatt a kakaó megkeményedik...

Látta 565 ember.

Értékeld!

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Domján Mária üzente 9 éve

Gyönyörű szép virágok gratulálok és köszönöm szépen a receptet

Válasz

Fehér Erzsébet üzente 10 éve

Azt még fontosnak tartom elmondani,hogy természetesen nekem is van Horvát Ilonám,és a klasszikus linzer receptet is olvastam több helyen már
Ez nekem több szempontból is jobban tetszik:van benne fehérje is,ezért gondolom nem annyira törékeny,kevesebb a vaj és sütőpor is kell bele
A csokimázzal kapcsolatban is vannak rossz tapasztalataim a készen kapható tortabevonók vonatkozásában

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 10 éve

Kedves Erzsike!
Nagyon örülök a hozzászólásodnak.
Nézd csak végig a galériákat,mind recepttel vannak.
Vannak a klubban profi sütő-főző háziasszonyok,komplikáltabb és egyszerűbb receptek is.
Bizony nagy öröm ,ha a család az embert megdicséri.
Igen,sokan vannak olyanok,akik a munkája,munkaköre nem tette lehetővé,hogy a konyhában ügyködjön órákig.
Mi is szoktunk venni 1-2 szelet sütit a boltban,amikor dolgoztunk és időnk nem engedte,hogy süssünk.
Persze nálam a nagyszülők besegítettek,hálával tartozok érte.
Boldog Új évet kívánok:Edit.

Válasz

Fehér Erzsébet üzente 10 éve

Köszönöm Editke!
Ti gyakorlottak gondolom nehezen képzelitek el,hogy az ember ilyen idős korban kezd hozzá valamit megtanulni
Korábbi életemben olyan elfoglalt voltam hogy bolti árukon éltem
Az internetet is 76 évesen kezdtem el tanulni,és mondhatom nagy élmény,de hogy visszatérjek a sütésre az is igen nagy öröm ha a családom azt mondja hogy nagyon finom amit csináltál Nagyi

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 10 éve

Hát bizony nem elég KORÁN kezdeni,amint látom 76 éves múltál,szép idő.
Isten éltessen sokáig Erzsike és gyűjtögesd a recepteket.
Zoltán biztosan beírja Ünnepek után a receptet is.
Köszönöm szépen Zoltán.
Csodaszépek a linzereid,kíváncsian várjuk a receptet is.
További szép Ünnepet kívánok:Edit.

Válasz

Fehér Erzsébet üzente 10 éve

És ha szabad kérdeznem, a recept miért nincs aláírva?
Az olyan " kezdőknek" mint én vagyok minden apróság fontos!

Válasz

Ez történt a közösségben:

burger eva 1 órája új képet töltött fel:

Pudingos_cseresznyes_sutemeny_2192546_4579_s

Garáz József írta 1 napja a(z) Kapros túrós palacsinta képhez:

Kapros_turos_palacsinta_2192242_2618_s

Kedves Anna! Mielőbbi gyógyulást kívánok.

burger eva írta 3 napja a(z) Kapros túrós palacsinta képhez:

Kapros_turos_palacsinta_2192242_2618_s

GYógyulást kívánok.Helyre fogsz jönni,és fel fogsz erősödni...

Kőszeghy Anna írta 6 napja a(z) Kapros túrós palacsinta képhez:

Kapros_turos_palacsinta_2192242_2618_s

Köszönöm a hozzászólást! Köszönöm barátnőm a ...

Kőszeghy Anna írta 6 napja a(z) Egy kis ízelitő a barack érésből 4 éves kis fa képhez:

Egy_kis_izelito_a_barack_eresbol_4_eves_kis_fa_2192400_3930_s

Köszönöm barátnőm a dícséretet! Kedves...

Kőszeghy Anna írta 6 napja a(z) Kapros túrós palacsinta képhez:

Kapros_turos_palacsinta_2192242_2618_s

Köszönöm barátnőm a dícséretet! Kedves...

Garáz József 1 hete új képet töltött fel:

Szekelykaposzta-004_2192423_6644_s

Domján Mária írta 1 hete a(z) Egy kis ízelitő a barack érésből 4 éves kis fa képhez:

Egy_kis_izelito_a_barack_eresbol_4_eves_kis_fa_2192400_3930_s

Köszönöm Évikém a hozzászólásodat .Szép napot ...

burger eva írta 1 hete a(z) Piskóta rolád barack lekváros és málna lekváros képhez:

Piskota_rolad_barack_lekvaros_es_malna_lekvaros_2192399_4157_s

Váljon egészségetekre.

burger eva írta 1 hete a(z) Egy kis ízelitő a barack érésből 4 éves kis fa képhez:

Egy_kis_izelito_a_barack_eresbol_4_eves_kis_fa_2192400_3930_s

Rengeteg van és szépek. De munka is van vele mig elteszed.

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu