Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek
Érdekességként pár darabot csokimázzal vontam be...
Elkészült Karácsonyra...de eláll szilveszterig is, ha addig marad belőle. Másnaptól omlósabb, puhább lesz...
Hozzávalók:liszt 40dkg, vaj 20dkg, cukor 10dkg, tojás 2, sütőpor1/2, citromlé, csipet só. A vaj helyett margarint is használhatunk.
Díszítéshez és töltelékhez darált dió és lekvár.
Kb. 20-22 db. lesz belőle./ 3 fő részére/
Elkészítése nem nehéz, de aprólékos és türelmet igényel. Ha valaki még nem csinált ilyen sütit, és nincs gyakorlata, akkor nagy esély van arra, hogy nem sikerül. Viszont egy ehhez kapcsolódó videó megtekintése nagy segítséget nyújt!
A lisztet a vajjal elmorzsoljuk. A kristálycukrot a tojással kikeverjük/ 1/2 tojásfehérjét félre rakunk/, és a többi összetevővel elvegyítjük.Összegyúrjuk majd 1 órára hideg helyen pihentetjük. Lisztezett deszkán a kép szerinti vastagságban kinyújtjuk. A lyukas formák egyik oldalát tojásfehérjével megkenjük és darált dióba mártjuk. Ha nem vékonyabb vastagságú tésztát hanem vastagabbat szeretjük akkor 1/2 ujjnyi vastagságúra készítjük. Kétféle szaggatóval formákat vágunk, sütőpapírral bélelt tepsiben vastagságtól függően /7-12 perc /sütjük. A túlsütést kerüljük mert kemény lesz!
Ha kihűlt,keményebb baracklekvárral összeragasztjuk.
Az igazi linzer karika omlós és nem kemény.
Az eleink még szalagárét szoktak a tésztájába rakni, hogy puhább legyen, azonban ekkor halízt kaphat!
A boltokban vagy más helyen készen vásárolt hasonló sütemény puha, és kevésbé élvezhető ízű, nem tudni milyen adalékot tartalmaz!
Ha valaki csokoládés bevonattal is szeretné csinálni akkor a csokoládét készíthetjük saját magunk is.
Gőz felett egy tálban a vajat melegítjük, amibe a jobb minőségű kakaót keverünk. Ebbe belemártjuk a kész karikákat. A színe akkor lesz sötétebb, ha több kakaót használunk. Rövid idő alatt a kakaó megkeményedik...
|
|
burger eva 2 hete új képet töltött fel:
Szotojka Tipi Kurós Olasz írta 2 hete itt:
vanaki nem akar meg hivni egy fincsi ebédre naon éhes vok
Kőszeghy Anna írta 3 hete itt:
Köszönöm, hogy KLUB tag- társ lehettem veletek!
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!