Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek
A képen a ma készített tibeti kefir és gomba látható. Lemértem a gomba súlyát:24gr. Ebből 1 liter kefir lett.
Küldöm a leírását:
– 1-2 teáskanál gombát le kell önteni 2,5 dl tejjel és állni hagyni 24 órán keresztül. Ezt naponta egyszer kell elvégezni, ha lehet, mindig ugyanabban az időben.
– A gombára öntött tej tökéletesen megsavanyodik. Ezt úgy tudjuk megállapítani, hogy a felső réteg (amelyben a gomba van) elválik a tejtől, középen egy átlátszó réteg lesz, alul pedig a megsavanyodott tej.
– Leszűrjük a tejet egy műanyag vagy üveg edénybe, műanyag szűrőn keresztül.
– A gombákat hideg folyóvízben megtisztítjuk az aludttej maradékától. A tiszta gombákat visszahelyezzük az üvegbe és újra felöntjük tejjel. Ahogy nőnek a gombák, egyre több tejet kell hozzáadnunk.
– Ha nem tisztítjuk meg a gombánkat minden nap és nem öntjük fel tejjel, akkor nem tud szaporodni, bebarnul, elveszti gyógyhatását és elpusztul.
– 15-20 nap múlva a kezdeti mennyiség kb. duplája lesz. Mivel ez a gomba elég drága és értékes, kár lenne kidobni. Ezért érdemes a családban, baráti körben tovább ajándékozni. Ennyi idő alatt már úgyis érezteti a hatását, így bátran lehet ajánlani
|
|
Kőszeghy Anna írta 10 órája a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:
A mai ebédünk: Zöldség leves ABC tésztával, bakonyi...
Kőszeghy Anna írta 2 napja a(z) vári pulykamell vegyes zöldségekkel képhez:
Óvári pulykamell vegyes zöldségekkel. ...
Kőszeghy Anna 2 napja új képet töltött fel:
Kőszeghy Anna írta 2 napja a(z) Tejfölös gombás csírkemel szeletek. képhez:
Gratulálok mindkettőjüknek! További jó főzőcskézést, és ...
Garáz József írta 2 napja a(z) Tejfölös gombás csírkemel szeletek. képhez:
Anna! Köszönöm szépen az unokám és a nejem nevében. ...
Kőszeghy Anna írta 2 napja a(z) Tejfölös gombás csírkemel szeletek. képhez:
József finom ebédetek volt! Minden gombás étel jöhet! -...
Garáz József 6 napja új képet töltött fel:
Kőszeghy Anna írta 6 napja a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:
A mai ebédünk: kapros tejfölös cukkini főzelék, tükörtojás.
Kőszeghy Anna írta 1 hete a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:
A mai ebédünk: Brokkoli krémleves, fasírozott pogácsa, ...
Kőszeghy Anna írta 2 hete a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:
A mai ebédünk: Ragu leves, túrógombóc eperöntettel.
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!