Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek
A képen a ma készített tibeti kefir és gomba látható. Lemértem a gomba súlyát:24gr. Ebből 1 liter kefir lett.
Küldöm a leírását:
– 1-2 teáskanál gombát le kell önteni 2,5 dl tejjel és állni hagyni 24 órán keresztül. Ezt naponta egyszer kell elvégezni, ha lehet, mindig ugyanabban az időben.
– A gombára öntött tej tökéletesen megsavanyodik. Ezt úgy tudjuk megállapítani, hogy a felső réteg (amelyben a gomba van) elválik a tejtől, középen egy átlátszó réteg lesz, alul pedig a megsavanyodott tej.
– Leszűrjük a tejet egy műanyag vagy üveg edénybe, műanyag szűrőn keresztül.
– A gombákat hideg folyóvízben megtisztítjuk az aludttej maradékától. A tiszta gombákat visszahelyezzük az üvegbe és újra felöntjük tejjel. Ahogy nőnek a gombák, egyre több tejet kell hozzáadnunk.
– Ha nem tisztítjuk meg a gombánkat minden nap és nem öntjük fel tejjel, akkor nem tud szaporodni, bebarnul, elveszti gyógyhatását és elpusztul.
– 15-20 nap múlva a kezdeti mennyiség kb. duplája lesz. Mivel ez a gomba elég drága és értékes, kár lenne kidobni. Ezért érdemes a családban, baráti körben tovább ajándékozni. Ennyi idő alatt már úgyis érezteti a hatását, így bátran lehet ajánlani
|
|
Kőszeghy Anna írta 1 napja a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:
A mai ebédünk: Vegyes gyümölcsleves, roston sült ...
Kőszeghy Anna írta 2 napja a(z) Télre is gondolunk. Reszet alma eltevése . képhez:
József csodásan néz ki ez a finom reszelt alma!- és még ...
Kőszeghy Anna írta 2 napja a(z) Almás lepény . {Saját termésű Éva almából} képhez:
József gratulálok! Nagyon finom lepényt sütöttetek! Én is...
Garáz József 3 napja új képet töltött fel:
Garáz József 5 napja új képet töltött fel:
Garáz József 5 napja új képet töltött fel:
Garáz József 1 hete új képet töltött fel:
Kőszeghy Anna írta 1 hete a(z) Palóc leves-mármegint képhez:
Már megint főztem palóc levest, és feltöltöttem sokadiknak,...
Kőszeghy Anna 1 hete új képet töltött fel:
Kőszeghy Anna írta 1 hete a(z) Tojás pörkölt nokedlivel. képhez:
Kedves József! Sajnálom, hogy vizsgálatokra kell járnotok...
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!