Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek
Hozzávalók:
A kelt tésztához:125ml tej
10dkg vaj
50dkg liszt
1cs.szárított élesztő
5dkg kr.cukor
1cs.vaníliáscukor
2tojás
A töltelékhez:2cs.vaníliás pudingpor
600ml tej
8dkg kr.cukor
10dkg mazsola
A mázhoz:2-3ek.sárgabarack lekvár
2ek víz
Elkészítés:
A tejet megmelegítjük és felolvasztjuk benne a vajat.A liszthez hozzá keverem a szárított élesztőt,hozzáadjuk a többi alapanyagot és a meleg tejet és a benne felolvasztott vajat is.Sima tésztává összedolgozzuk.Letakarva,meleg helyen addig kelesztjük a tésztát,míg láthatólag meg nem nő.
A töltelékhez elkészítjük szokott módon a pudingot,ha kihűlt a mazsolát hozzá keverjük.
Kelesztés után a tésztát meég egyszer átgyúrjuk,majd 60x40cm-es téglalappá nyújtjuk és megkenjük a már kihűlt pudinggal.A tésztát a hosszabbik oldalánál fogva feltekerjük,2cm vékonyan felszeleteljük.A szeleteket tepsibe helyezzük,majd sütés előtt még kicsit kelesztjük.
A lekvárt és a vizet összemelegítem és megkenem vele a csigákat(sütőből kivéve egyszerre és így hagyom kihűlni).
|
|
burger eva 2 hete új képet töltött fel:
Szotojka Tipi Kurós Olasz írta 2 hete itt:
vanaki nem akar meg hivni egy fincsi ebédre naon éhes vok
Kőszeghy Anna írta 3 hete itt:
Köszönöm, hogy KLUB tag- társ lehettem veletek!
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!