Finomságok Konyhája: Petre Roman sutemeny (kép)

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2139 fő
  • Képek - 13037 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2139 fő
  • Képek - 13037 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2139 fő
  • Képek - 13037 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2139 fő
  • Képek - 13037 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.


Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek

Petre Roman sutemeny

Hozzávalók: Egy laphoz: 3 tojás 3 kanál cukor 3 kanál borvíz 3 kanál liszt 3 kanál dióbél 1/2 kanálka szódapor A krémhez: 3 tojás sárgája 4 dl tej 1 vaniliás puding 25 dkg Rama margarin 20 dkg porcukor A cukormázhoz: 35-40 dkg cukor A süti tetejére: 3 tojás fehérje 15 dkg porckor Elkészítés: A tojásokat szétválasztjuk és a fehérjéből kemény habot verünk. Hozzáadjuk felváltva a vizet és a cukrot ezzel is tovább verjük, majd a szódaport felfuttatjuk egy kevés citrom levével vagy ecettel is lehet. Én a citromot választottam. Egy kanál tojáshabot elkavartam a tojások sárgájával és óvatosan a tojásfehérjéhez kavartam. A diót és a lisztet is óvatosan hozzákavartam. Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral és egyenletesen eloszlatjuk a masszát. Előmelegített sütőbe tesszük és 10-15 perc alatt megsütjük. Így járunk el a másik két lap esetében is. Két lapot előkészítünk, megpergeljük a cukrot, majd gyors mozdulatokkal egyenletesen eloszlatjuk a két lap tetején. Hidegbe tesszük, hogy hamar kössön meg, közben elkészítjük a krémet. 3/4 rész tejet odateszünk melegedni, a tojássárgákat elkavarjuk a pudinggal és a maradék tejjel, majd mikor a tej megforrósodott hozzáöntjük és megfőzzük. A krém míg hűl, kikavarjuk a margarint a porcukorral. A kihűlt krémhez hozzákavarjuk óvatosan a margarint. Tetejére felverjük a 3 tojás fehérjét 15dkg porcukorral gőz felett, majd a tészta tetejére simítjuk és csokoládét reszelünk rá. Összerakás: pergelt cukros lap - krém - pergelt cukros lap - krém - lap - gőz felett felvert hab A sütit csak másnap lehet szeletelni, várni kell, hogy a pergelt cukor puhuljon meg.

Látta 564 ember.

Értékeld!

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

szanto hajnalka üzente 9 éve

Koszonom nagyon szepen Anna!!!!!

Válasz

Kőszeghy Anna üzente 9 éve

Hajni nagyon szép-nagyon finom és különleges süteményt készítettél! Gratulálok!
Isten éltessen sokáig névnapod alkalmából!

Válasz

szanto hajnalka üzente 9 éve

Koszonom Marcsikam!Nagyon finom,eloszor csinaltam en is.

Válasz

Domján Mária üzente 9 éve

Gyönyörű és micsoda finom lehetHajnikám
Hasonlót már én is készítettem Gratulálok
Köszönöm szépen a receptet

Válasz

Ez történt a közösségben:

burger eva írta 15 órája a(z) R képhez:

R_2195215_1682_s

Kösz a hozzászólást.

Kőszeghy Anna írta 19 órája a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:

A mai ebédünk: Finomfőzelék, pulykamell pörkölt. ...

Kőszeghy Anna írta 19 órája a(z) R képhez:

R_2195215_1682_s

Hmmm!-de finom sütit hoztál Éva! Nekem is az egyik ...

burger eva 19 órája új képet töltött fel:

R_2195215_1682_s

Kőszeghy Anna írta 1 napja a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:

A mai ebédünk: Kolbászos tarhonya leves, grízes tészta ...

Garáz József 2 napja új képet töltött fel:

Tepsis_rablohus-005_2195191_8297_s

Kőszeghy Anna írta 4 napja a(z) Brokkoli főzelék képhez:

Brokkoli_fozelek_2195165_8050_s

A változatosság kedvéért most leves helyett főzeléket ettünk, ...

Kőszeghy Anna 4 napja új képet töltött fel:

Brokkoli_fozelek_2195165_8050_s

Kőszeghy Anna írta 5 napja a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:

A mai ebédünk: Gyümölcs leves, rakott krumpli, nekem ...

Garáz József írta 5 napja a(z) Almássüti. képhez:

Almassuti-001_2195068_3027_s

Anna! Köszönöm szépen a Nejem és Nellike nevében. ...

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu