Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek
PISKÓTA :
8 tojás
8 evőkanál cukor
6 evőkanál liszt
4 evőkanál kakaópor
1 csomag sütőpor
Krém :
1 üveg magozott megy
3 csg. vaníliás pudingpor
8 dl tej
12 ek. porcukor
5 dl tejszín
rumaroma
1 csg. zselatin
Elkészítése:
A tojásokat ketté választjuk.
A tojás fehérjét a fele cukorral,kemény habbá verjük.
A sárgáját a maradék cukorral kikeverjük,hozzá adjuk a lisztet,sütőport és kakaóport, óvatosan hozzá adjuk a habhoz.A piskótát megsütjük és kihűlés után lapjában ketté vágjuk.
Krém: a meggyet leszűrjük és a levében megfőzünk egy vanília pudingot 4 ek. cukorral,közben beáztatunk egy csg. zselatint és azt is hozzá adjuk.majd hagyjuk kihűlni.
A másik 2 cs. vanília pudingot a 8 dl tejben,8 ek cukorral megfőzzük és kihűtjük.
Felverjük a tejszínt kemény habbá és óvatosan a tejes pudingos krémhez adjuk. Az alsó lapot a meglocsoljuk rum aromás sziruppal,( víz-cukor-rumaroma keveréke),rá helyezzük a zselatinos krémet.A krémre ráhelyezzük a magozott meggyet,aztán a tejszínes krém felét. Rátesszük a másik felét a piskótának és rákenjük a másik részét a krémnek.Tetejére csokit reszeltem.
|
|
Kőszeghy Anna írta 19 órája a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:
A mai ebédünk: Finomfőzelék, pulykamell pörkölt. ...
burger eva 19 órája új képet töltött fel:
Kőszeghy Anna írta 1 napja a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:
A mai ebédünk: Kolbászos tarhonya leves, grízes tészta ...
Garáz József 2 napja új képet töltött fel:
Kőszeghy Anna írta 4 napja a(z) Brokkoli főzelék képhez:
A változatosság kedvéért most leves helyett főzeléket ettünk, ...
Kőszeghy Anna 4 napja új képet töltött fel:
Kőszeghy Anna írta 5 napja a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:
A mai ebédünk: Gyümölcs leves, rakott krumpli, nekem ...
Garáz József írta 5 napja a(z) Almássüti. képhez:
Anna! Köszönöm szépen a Nejem és Nellike nevében. ...
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!