Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek
Natikám 8. szülinapjára
Hozzávalók:
20 dkg finomliszt
5-10 dkg rétesliszt
25 dkg cukor
1 sütőpor
8 tojás
2 dl olaj
1 dl tej
krém
60 dkg eper
2 eper puding
15 dkg vaj
20 dkg cukor
2-3 dl tej
5 dl tejszín
kevés vajkrém
A tojásokat szétválasztottam. A sárgájához hozzáadtam a cukor felét, habosra kevertem, majd hozzáadtam tejet és olajat, majd kozzászitáltam a sütőporral elkevert lisztet, majd óvatosan belekevertem lassanként a tojásfehérjét, amivel a cukor másik felét jó keményre felvertem.
A sütőforma aljára sütőpapírt tettem, az oldalait nem szoktam kibélelni, sem kivajazni.
Kicsit homorú alakban töltöm be, a szélére felhúzom a tésztát, így sütésnél a piskóta nem fog felpúposodni.
Előmelegített sütőben megsütöttem.
Az epret összeturomixoltam, hozzátettem a tejet majd megfőztem benne a pudingot. Amikor kihűlt, hozzákevertem a vajkrémet, amiből tettem félre egy keveset a zöld fondant szív alá és köré, hogy a tejszínhez ne érjen, mert attól elázik.
Az eperkrémet és a keményre felvert tejszínhabot külön-külön habzsákba töltöttem és megtöltöttem vele a piskótát.
|
|
Garáz József 22 órája új képet töltött fel:
Garáz József 22 órája új képet töltött fel:
Garáz József írta 22 órája a(z) Tejfölös gombás csírkemel szeletek. képhez:
Anna Köszönöm szépen a nevükben .
Garáz József írta 22 órája a(z) vári pulykamell vegyes zöldségekkel képhez:
Nagyon finom étel készítettél.
Kőszeghy Anna írta 1 napja a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:
A mai ebédünk: Zöldség leves ABC tésztával, bakonyi...
Kőszeghy Anna írta 3 napja a(z) vári pulykamell vegyes zöldségekkel képhez:
Óvári pulykamell vegyes zöldségekkel. ...
Kőszeghy Anna 3 napja új képet töltött fel:
Kőszeghy Anna írta 3 napja a(z) Tejfölös gombás csírkemel szeletek. képhez:
Gratulálok mindkettőjüknek! További jó főzőcskézést, és ...
Garáz József írta 3 napja a(z) Tejfölös gombás csírkemel szeletek. képhez:
Anna! Köszönöm szépen az unokám és a nejem nevében. ...
Kőszeghy Anna írta 4 napja a(z) Tejfölös gombás csírkemel szeletek. képhez:
József finom ebédetek volt! Minden gombás étel jöhet! -...
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!