Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek
Natikám 8. szülinapjára
Hozzávalók:
20 dkg finomliszt
5-10 dkg rétesliszt
25 dkg cukor
1 sütőpor
8 tojás
2 dl olaj
1 dl tej
krém
60 dkg eper
2 eper puding
15 dkg vaj
20 dkg cukor
2-3 dl tej
5 dl tejszín
kevés vajkrém
A tojásokat szétválasztottam. A sárgájához hozzáadtam a cukor felét, habosra kevertem, majd hozzáadtam tejet és olajat, majd kozzászitáltam a sütőporral elkevert lisztet, majd óvatosan belekevertem lassanként a tojásfehérjét, amivel a cukor másik felét jó keményre felvertem.
A sütőforma aljára sütőpapírt tettem, az oldalait nem szoktam kibélelni, sem kivajazni.
Kicsit homorú alakban töltöm be, a szélére felhúzom a tésztát, így sütésnél a piskóta nem fog felpúposodni.
Előmelegített sütőben megsütöttem.
Az epret összeturomixoltam, hozzátettem a tejet majd megfőztem benne a pudingot. Amikor kihűlt, hozzákevertem a vajkrémet, amiből tettem félre egy keveset a zöld fondant szív alá és köré, hogy a tejszínhez ne érjen, mert attól elázik.
Az eperkrémet és a keményre felvert tejszínhabot külön-külön habzsákba töltöttem és megtöltöttem vele a piskótát.
|
|
Kőszeghy Anna írta 1 napja a(z) Brokkoli főzelék képhez:
A változatosság kedvéért most leves helyett főzeléket ettünk, ...
Kőszeghy Anna 1 napja új képet töltött fel:
Kőszeghy Anna írta 2 napja a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:
A mai ebédünk: Gyümölcs leves, rakott krumpli, nekem ...
Garáz József írta 2 napja a(z) Almássüti. képhez:
Anna! Köszönöm szépen a Nejem és Nellike nevében. ...
Kőszeghy Anna írta 3 napja a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:
A mai ebédünk: Tejszínes brokkoli főzelék főtt tojással.
Kőszeghy Anna írta 3 napja a(z) Almássüti. képhez:
József az egyik kedvencemet hoztad! Szépek, és finomak ...
Garáz József 6 napja új képet töltött fel:
Garáz József 6 napja új képet töltött fel:
Garáz József 6 napja új képet töltött fel:
Garáz József 1 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!