Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek
Mézes krémes
Hozzávalók:
5 dkg Rama
40 dkg liszt
15 dkg cukor
1 db tojás
1 kávéskanál szódabikarbóna
3-4 evőkanál tej
3-4 evőkanál méz
A töltelékhez:
25 dkg Rama
20 dkg cukor
1 citrom reszelt héja
1 csg. vaníliás cukor
5 dl tej
10 dkg búzadara
baracklekvár
A margarint, az egész tojást, a cukrot, a tejet és a mézet gőz fölött összefőztem. Langyosra hűtöttem és hozzáadtam a lisztet, a szódabikarbónát és összegyúrtam. Négy cipóba osztottam és fél órát pihentettem. A cipókból vékony lapokat nyújtottam és a tepsi hátoldalán egyenként előmelegített sütőben megsütöttem.
A töltelékhez a tejet felforraltam, hozzáadtam a búzadarát és sűrűre főztem. Amikor kihűlt, belevegyítettem a cukorral habosra kevert margarint, majd reszeltem bele citromhéjat. A lapokat egyenként vékonyan megkentem lekvárral és rásimítottam a krémet, majd egymásra helyeztem a lapokat.
A süteményt előző nap már elkészítettem, hogy megpuhuljon, ezután a tetejét csokimázzal díszítettem.
|
|
szanto hajnalka írta 1 órája a(z) Szavarin képhez:
Nagyon fincsi ez a suti!Meg nem keszitetem de mar ra ...
Kőszeghy Anna írta 11 órája a(z) Szavarin képhez:
Éva köszönöm szépen! Még nem ettem ilyen sütit, de ...
szanto hajnalka írta 1 napja a(z) Ludlab tekercs! képhez:
Koszonom Annacskam a szep szavakat!Probalkozom ...
burger eva 1 napja új képet töltött fel:
Kőszeghy Anna írta 1 napja a(z) Ludlab tekercs! képhez:
Szia Hajnikám! Nézegettem a sütis galériádat, és a benne ...
Kőszeghy Anna 3 napja új képet töltött fel:
Garáz József írta 5 napja a(z) Barbe szószos csírkemel körettel. képhez:
Anna! Köszönöm szépen. Az unokám keze munkája is...
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!