Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek
Cseh túrós bukta
Hozzávalók a tésztához
60 dkg liszt
3 dl tej
3 dkg élesztő
2 tojás sárgája
2 evőkanál cukor
4 evőkanál olvasztott vaj
Túró töltelékhez:
50 dkg túró
15 dkg cukor
1 csg vaníliás cukor
1 tojás sárgája
fél citrom héja
10 dkg mazsola
2 kanál búzadara
2 tojásfehérje felvert habja
Mák töltelékhez:
kevés darált mák,
cukor
búzadara
néhány kanál forró tej
Kenéshez
1 tojásfehérje
Az élesztőt cukros tejbe felfuttattam, majd jól összedolgoztam az összes hozzávalóval, majd hozzáadtam az olvasztott vajat is és simára dagasztottam géppel legalább 10 percig.
Azután duplájára kelesztettem, majd lisztezett deszkán másfél ujjnyi vastagra nyújtottam és pogácsa szaggatóval kiszaggattam. Mindegyik közepébe mélyedést nyomtam és abba tettem bele a túrótölteléket.
A túrót áttörtem, krémesre kevertem a többi hozzávalóval, legvégül hozzáadtam a 2 tojás fehérjéből vert kemény habot és a bukták kivájt üregébe tettem, közepébe egy kevés darált mákot is tettem, majd megkentem őket a maradék tojás fehérjével.
Betettem a hideg sütőbe 180 fokra, hogy melegedés közben még keljenek, és ezen a hőfokon sütöttem szép pirosra.
Még forrón meghintettem kristálycukorral.
(forrás: A közös konyha )
|
|
Kőszeghy Anna írta 1 napja a(z) Brokkoli főzelék képhez:
A változatosság kedvéért most leves helyett főzeléket ettünk, ...
Kőszeghy Anna 1 napja új képet töltött fel:
Kőszeghy Anna írta 2 napja a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:
A mai ebédünk: Gyümölcs leves, rakott krumpli, nekem ...
Garáz József írta 2 napja a(z) Almássüti. képhez:
Anna! Köszönöm szépen a Nejem és Nellike nevében. ...
Kőszeghy Anna írta 3 napja a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:
A mai ebédünk: Tejszínes brokkoli főzelék főtt tojással.
Kőszeghy Anna írta 3 napja a(z) Almássüti. képhez:
József az egyik kedvencemet hoztad! Szépek, és finomak ...
Garáz József 6 napja új képet töltött fel:
Garáz József 6 napja új képet töltött fel:
Garáz József 6 napja új képet töltött fel:
Garáz József 1 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!