Finomságok Konyhája: Zserbó szelet (kép)

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2142 fő
  • Képek - 13012 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2142 fő
  • Képek - 13012 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2142 fő
  • Képek - 13012 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2142 fő
  • Képek - 13012 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.


Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek

Zserbó szelet

Hozzávalók:

35 dkg liszt
1 darab tojás
5 dkg kristálycukor
20 dkg margarin
fél evőkanálnyi zsír
1 dl tej
1/2 csomag élesztő
pici sütőpor
pici só
Töltelék:
20 dkg darált dió
20 dkg kristálycukor
kétféle lekvár /vegyes és barack/
Tetejére:
tortabevonó
étolaj

Az élesztőt cukros tejben felfuttatjuk.
A lisztet egy tálba szitáljuk, hozzáadjuk a sütőport, a sót, a margarint, a zsírt, a tojást és a felfuttatott élesztőt.
A tésztát összegyúrjuk és három részre vesszük. A töltelékhez a kristálycukrot összekeverjük a darált dióval. Az első lapot kinyújtjuk és vajazott, lisztezett tepsibe tesszük megkenjük az vegyes gyümölcslekvárral /ez nálam 5-6 evőkanálnyi mennyiség/ és megszórjuk a cukros dióval. Ráhelyezzük a második lapot amit a sárgabaracklekvárral kenünk meg és megszórjuk a cukros dióval. Erre jön a harmadik lap. Nem kell keleszteni! Villával megszurkáljuk és előmelegített sütőben, közepes lángon 45 perc alatt megsütjük,
Tetejére olvasztott tortabevonó kerül.

Látta 551 ember.

Értékeld!

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Drávai Szabina üzente 12 éve

Köszönöm.:)

Válasz

Szász Jánosné üzente 12 éve

Az örök zserbó. Ha nem tudod mit süssél, mit süssél: zserbót ilyen szépet!

Válasz

Drávai Szabina üzente 12 éve

Nagyon köszönöm Marika!

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 12 éve

Szép szeletek Szabina én is nagyon szeretem!

Válasz

Domján Mária üzente 12 éve

Szabina nagyon ügyes vagy én nem saját készítésűre gondoltam az persze egészen más mivel a recibe nem írtad, nem tudhattam.
Biztosan finom vele a zserbó

Válasz

Drávai Szabina üzente 12 éve

Marcsi a vegyes lekvárt is én csináltam abban van fekete és piros ribizli, málna és meggy kicsit savanykásabb ízű és a barackkal együtt isteni finom. Én általában csak azt szoktam tenni bele. A férjem még meg is jegyezte, hogy hogyan van ez hogy sárgabaracklekvár is került bele? :)

Válasz

Drávai Szabina üzente 12 éve

Köszönöm Editke! Nálunk ez a süti az ünnepek alapköve.:) Minden más csak erre épülhet. Zserbónak lennie kell!

Válasz

Domján Mária üzente 12 éve

Nagyon finom süteményt hoztál .Nagy kedvence a családnak is .
Amint olvastam a receptedet kétféle lekvárt teszel bele biztosan finom ,de én csak a megszokott házi barack lekvárral készítem.Nekem ez vált be.Gratulálok szép szeletek.Most egyet -kettőt elfogyasztanék belőle.Puszi Marcsi

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 12 éve

A zserbó sütemény megunhatatlan.
Nagyon finom,gyorsan elkészül.
A mi kedvencünk is.
Ügyes vagy Szabina.
Köszönöm szépen.
Puszi:Edit.

Válasz

Ez történt a közösségben:

Garáz József 1 napja új képet töltött fel:

Megkecdtuk_a_szilvalekvar_fozesat_2199278_7635_s

Kőszeghy Anna írta 2 napja a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:

A mai ebédünk: Brokkoli krémleves pirított kenyér ...

Kőszeghy Anna írta 4 napja a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:

A mai ebédünk: Paradicsomos káposzta, főtt tojás.

Kőszeghy Anna írta 1 hete a(z) Paprikás krumpli Anna módra képhez:

Paprikas_krumpli_anna_modra_2199168_3387_s

Kolbász helyett virslivel és baconnal készítettem, nekünk ...

Kőszeghy Anna 1 hete új képet töltött fel:

Paprikas_krumpli_anna_modra_2199168_3387_s

Garáz József 1 hete új képet töltött fel:

Zoldborsofozelek_fasirozott_2199135_8954_s

Kőszeghy Anna írta 2 hete a(z) Hajnali palacsintáim képhez:

Hajnali_palacsintaim_2199101_3201_s

A mai napra 40 fokhoz közeli kánikulát jósoltak a ...

Kőszeghy Anna 2 hete új képet töltött fel:

Hajnali_palacsintaim_2199101_3201_s

Kőszeghy Anna írta 3 hete a(z) Cukkíni főzelék kaprosan képhez:

Cukkini_fozelek_kaprosan_2198903_5284_s

Hajnikám örülök, hogy jöttél! Köszönöm a hozzászólást! ...

Kőszeghy Anna írta 3 hete a(z) Most sült ki tökös-mákos rétes szilvás meggyes rétes képhez:

Most_sult_ki__tokosmakos_retes_szilvas_meggyes__retes_2151024_1762_s

Hmmm!-de finom réteseket sütöttél Marcsi! Szinte érzem...

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu