Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek
Karamellás rolád
Hozzávalók:
Piskóta
5 darab tojás
5 evőkanál kristálycukor
4 evőkanál liszt
késhegynyi sütőpor
Krém:
20 dkg kristálycukor
3 dl tej
1 csomag karamellás puding
20 dkg margarin
Díszítéshez
karamellizált cukor
Először megcsináljuk a krémet. A cukrot karamellizáljuk és felöntjük a tejjel. Egy pici tejben feloldjuk a pudingport és hozzákeverjük a karamellás-tejhez, majd sűrűre főzzük. Hagyjuk teljesen kihűlni.
Amíg a krém hűl elkészítjük a piskótát.
A tojásfehérjéből kemény habot verünk. A sárgáját, a kristálycukorral felhabosítjuk és hozzákeverjük a liszttel elkevert sütőport és a tojásfehérjéből vert habot. Vajazott, lisztezett tepsiben sütjük, piskóta módjára.
Ha megsült a piskóta még melegen deszkára borítjuk, sütőpapírra feltekerjük és így hagyjuk kihűlni.
A margarint habosra keverjük és a kihűlt krémhez adjuk. A krém 2/3 részével megtöltjük a piskótát, feltekerjük és a maradék krémmel beborítjuk. Kevés kristálycukrot karamellizálunk és olajozott tepsibe csorgatjuk. Ha kihűlt az olajtól nem tapad a tepsibe. Összetörjük és ezzel díszítjük a roládot.
|
|
Kőszeghy Anna írta 9 órája a(z) vári pulykamell vegyes zöldségekkel képhez:
Óvári pulykamell vegyes zöldségekkel. ...
Kőszeghy Anna 9 órája új képet töltött fel:
Kőszeghy Anna írta 9 órája a(z) Tejfölös gombás csírkemel szeletek. képhez:
Gratulálok mindkettőjüknek! További jó főzőcskézést, és ...
Garáz József írta 10 órája a(z) Tejfölös gombás csírkemel szeletek. képhez:
Anna! Köszönöm szépen az unokám és a nejem nevében. ...
Kőszeghy Anna írta 18 órája a(z) Tejfölös gombás csírkemel szeletek. képhez:
József finom ebédetek volt! Minden gombás étel jöhet! -...
Garáz József 4 napja új képet töltött fel:
Kőszeghy Anna írta 4 napja a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:
A mai ebédünk: kapros tejfölös cukkini főzelék, tükörtojás.
Kőszeghy Anna írta 1 hete a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:
A mai ebédünk: Brokkoli krémleves, fasírozott pogácsa, ...
Kőszeghy Anna írta 1 hete a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:
A mai ebédünk: Ragu leves, túrógombóc eperöntettel.
Kőszeghy Anna írta 2 hete a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:
A mai ebédünk: Zöldség leves, káposztás cvekedli.
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!