Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek
Karamellás rolád
Hozzávalók:
Piskóta
5 darab tojás
5 evőkanál kristálycukor
4 evőkanál liszt
késhegynyi sütőpor
Krém:
20 dkg kristálycukor
3 dl tej
1 csomag karamellás puding
20 dkg margarin
Díszítéshez
karamellizált cukor
Először megcsináljuk a krémet. A cukrot karamellizáljuk és felöntjük a tejjel. Egy pici tejben feloldjuk a pudingport és hozzákeverjük a karamellás-tejhez, majd sűrűre főzzük. Hagyjuk teljesen kihűlni.
Amíg a krém hűl elkészítjük a piskótát.
A tojásfehérjéből kemény habot verünk. A sárgáját, a kristálycukorral felhabosítjuk és hozzákeverjük a liszttel elkevert sütőport és a tojásfehérjéből vert habot. Vajazott, lisztezett tepsiben sütjük, piskóta módjára.
Ha megsült a piskóta még melegen deszkára borítjuk, sütőpapírra feltekerjük és így hagyjuk kihűlni.
A margarint habosra keverjük és a kihűlt krémhez adjuk. A krém 2/3 részével megtöltjük a piskótát, feltekerjük és a maradék krémmel beborítjuk. Kevés kristálycukrot karamellizálunk és olajozott tepsibe csorgatjuk. Ha kihűlt az olajtól nem tapad a tepsibe. Összetörjük és ezzel díszítjük a roládot.
|
|
Garáz József 1 napja új képet töltött fel:
Kőszeghy Anna írta 2 napja a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:
A mai ebédünk: Brokkoli krémleves pirított kenyér ...
Kőszeghy Anna írta 4 napja a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:
A mai ebédünk: Paradicsomos káposzta, főtt tojás.
Kőszeghy Anna írta 1 hete a(z) Paprikás krumpli Anna módra képhez:
Kolbász helyett virslivel és baconnal készítettem, nekünk ...
Kőszeghy Anna 1 hete új képet töltött fel:
Garáz József 1 hete új képet töltött fel:
Kőszeghy Anna írta 2 hete a(z) Hajnali palacsintáim képhez:
A mai napra 40 fokhoz közeli kánikulát jósoltak a ...
Kőszeghy Anna 2 hete új képet töltött fel:
Kőszeghy Anna írta 3 hete a(z) Cukkíni főzelék kaprosan képhez:
Hajnikám örülök, hogy jöttél! Köszönöm a hozzászólást! ...
Kőszeghy Anna írta 3 hete a(z) Most sült ki tökös-mákos rétes szilvás meggyes rétes képhez:
Hmmm!-de finom réteseket sütöttél Marcsi! Szinte érzem...
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!