Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Domján Mária
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Domján Mária
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Domján Mária
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Domján Mária
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek
Hozzávalók:
1 kg liszt
3 tojás
10 dkg kristálycukor
10 dkg Ráma
1 egész élesztő
késhegynyi só
4-5 dl tej
Elkészítés módja
Az élesztőt 3 dl tejben felfuttatjuk és hozzáadjuk a cukrot. A liszt felével összekeverjük az élesztős tejet, a többi lisztet rászórjuk és fél órán át kovászoljuk.
Amikor a kovász kifut a rászórt liszt alól, rászórjuk a sót, csurgassuk bele az olvasztott Rámát és adjunk hozzá 2 egész tojást. /mazsolát/
Alaposan megdagasztjuk annyi tejjel /1,5-2 dl tej/ hogy lágy de nem folyós tésztát kapjunk. Én géppel dagasztom 10 percig. Meleg helyen duplájára kelesztjük.
Lisztezett deszkára borítjuk és három részre vesszük. Fonatot készítünk belőle és sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük.
1 tojást, 1 evőkanál tejjel elkeverünk és ezzel kenjük meg a tésztánkat majd letakarjuk. 15 perc elteltével újra kenjük és további 15 percig ismét letakarjuk.
Előmelegített sütőben nem túl nagy lángon 40-45 percig sütjük. Miután elkészült még melegen sütőpapírral együtt kiemeljük a tepsiből és így könnyen eltávolítható róla a sütőpapír is.:)
Én a szilikonos sütőpapírt használom, nekem ez vált be.
|
|
burger eva 5 napja új képet töltött fel:
burger eva 1 hete új képet töltött fel:
Garáz József írta 1 hete a(z) Kapros túrós palacsinta képhez:
Kedves Anna! Mielőbbi gyógyulást kívánok.
burger eva írta 1 hete a(z) Kapros túrós palacsinta képhez:
GYógyulást kívánok.Helyre fogsz jönni,és fel fogsz erősödni...
Kőszeghy Anna írta 2 hete a(z) Kapros túrós palacsinta képhez:
Köszönöm a hozzászólást! Köszönöm barátnőm a ...
Kőszeghy Anna írta 2 hete a(z) Egy kis ízelitő a barack érésből 4 éves kis fa képhez:
Köszönöm barátnőm a dícséretet! Kedves...
Kőszeghy Anna írta 2 hete a(z) Kapros túrós palacsinta képhez:
Köszönöm barátnőm a dícséretet! Kedves...
Garáz József 2 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!