Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek
Hozzávalók:
1 kg liszt
3 tojás
10 dkg kristálycukor
10 dkg Ráma
1 egész élesztő
késhegynyi só
4-5 dl tej
Elkészítés módja
Az élesztőt 3 dl tejben felfuttatjuk és hozzáadjuk a cukrot. A liszt felével összekeverjük az élesztős tejet, a többi lisztet rászórjuk és fél órán át kovászoljuk.
Amikor a kovász kifut a rászórt liszt alól, rászórjuk a sót, csurgassuk bele az olvasztott Rámát és adjunk hozzá 2 egész tojást. /mazsolát/
Alaposan megdagasztjuk annyi tejjel /1,5-2 dl tej/ hogy lágy de nem folyós tésztát kapjunk. Én géppel dagasztom 10 percig. Meleg helyen duplájára kelesztjük.
Lisztezett deszkára borítjuk és három részre vesszük. Fonatot készítünk belőle és sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük.
1 tojást, 1 evőkanál tejjel elkeverünk és ezzel kenjük meg a tésztánkat majd letakarjuk. 15 perc elteltével újra kenjük és további 15 percig ismét letakarjuk.
Előmelegített sütőben nem túl nagy lángon 40-45 percig sütjük. Miután elkészült még melegen sütőpapírral együtt kiemeljük a tepsiből és így könnyen eltávolítható róla a sütőpapír is.:)
Én a szilikonos sütőpapírt használom, nekem ez vált be.
|
|
Kőszeghy Anna írta 12 órája a(z) Brokkoli főzelék képhez:
A változatosság kedvéért most leves helyett főzeléket ettünk, ...
Kőszeghy Anna 14 órája új képet töltött fel:
Kőszeghy Anna írta 1 napja a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:
A mai ebédünk: Gyümölcs leves, rakott krumpli, nekem ...
Garáz József írta 1 napja a(z) Almássüti. képhez:
Anna! Köszönöm szépen a Nejem és Nellike nevében. ...
Kőszeghy Anna írta 2 napja a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:
A mai ebédünk: Tejszínes brokkoli főzelék főtt tojással.
Kőszeghy Anna írta 2 napja a(z) Almássüti. képhez:
József az egyik kedvencemet hoztad! Szépek, és finomak ...
Garáz József 5 napja új képet töltött fel:
Garáz József 5 napja új képet töltött fel:
Garáz József 5 napja új képet töltött fel:
Garáz József 6 napja új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!