Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek
Hozzávalók:
A paradicsomos szószhoz:
2 darab hagyma
2 darab sárgarépa
étolaj
oregáno
majoránna
ételízesítő
4 dl paradicsomlé
A besamelmártáshoz:
5 dkg vaj
5 dkg liszt
5 dl tej
bors
só
50 dkg penne tészta
20 dkg sajt
Az apróra vágott hagymát olajon megdinszteljük, a sárgarépákat lereszeljük, és a hagymához adjuk. Megszórjuk ételízesítővel, oregánóval és majoránnával, majd hozzáadjuk a paradicsomlevet, és 10 percig főzzük. Ezalatt elkészítjük a besamelmártást: a vajat megolvasztjuk, hozzáadunk 5 dkg lisztet, és 2-3 percig pirítjuk. Ekkor 5 dl tejet adunk hozzá, és csomómentesre kikeverjük. (Lehetőleg meleg tejet használjunk.) Sóval, borssal ízesítjük. Egészen lassú tűzön, nagyon gyakran kevergetve megfőzzük a lisztet a tejben. Akkor jó a mártás, ha besűrűsödött. Egy tepsibe öntsünk pici olajat. A penne tésztát kifőzzük, és a tepsibe tesszük. Az elkészült szószt összekeverjük a tésztával, ráöntjük a besamelmártást, és sajtot reszelünk rá. Addig sütjük, míg a sajt megpirul a tetején.
A két répából az egyiket padlizsánnal is lehet helyettesíteni, mert úgy is nagyon finom.
|
|
Garáz József 5 napja új képet töltött fel:
Garáz József 1 hete új képet töltött fel:
Garáz József írta 1 hete a(z) Megkecdtük a szilvalekvár főzésát. képhez:
Anna Köszönöm szépen az érdeklődésed.Hát nem igazán...
Garáz József írta 1 hete a(z) Fügesajt. képhez:
Anna! Köszönjük szépen. Mi sok fajta gyümölcsből készítettünk ...
Kőszeghy Anna 1 hete új képet töltött fel:
Kőszeghy Anna írta 1 hete a(z) Fügesajt. képhez:
József ehhez a finomsághoz is csak gratulálni tudok! Ügyesek...
Kőszeghy Anna írta 1 hete a(z) Megkecdtük a szilvalekvár főzésát. képhez:
József finom lekvárt főztetek, nekem is az egyik nagy ...
Garáz József 1 hete új képet töltött fel:
Garáz József 2 hete új képet töltött fel:
Kőszeghy Anna írta 2 hete a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:
A mai ebédünk: Brokkoli krémleves pirított kenyér ...
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!