Finomságok Konyhája: Hamis bolognai (kép)

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2142 fő
  • Képek - 13021 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2142 fő
  • Képek - 13021 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2142 fő
  • Képek - 13021 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2142 fő
  • Képek - 13021 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.


Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek

Hamis bolognai

Hozzávalók:

A paradicsomos szószhoz:
2 darab hagyma
2 darab sárgarépa
étolaj
oregáno
majoránna
ételízesítő
4 dl paradicsomlé
A besamelmártáshoz:
5 dkg vaj
5 dkg liszt
5 dl tej
bors

50 dkg penne tészta
20 dkg sajt

Az apróra vágott hagymát olajon megdinszteljük, a sárgarépákat lereszeljük, és a hagymához adjuk. Megszórjuk ételízesítővel, oregánóval és majoránnával, majd hozzáadjuk a paradicsomlevet, és 10 percig főzzük. Ezalatt elkészítjük a besamelmártást: a vajat megolvasztjuk, hozzáadunk 5 dkg lisztet, és 2-3 percig pirítjuk. Ekkor 5 dl tejet adunk hozzá, és csomómentesre kikeverjük. (Lehetőleg meleg tejet használjunk.) Sóval, borssal ízesítjük. Egészen lassú tűzön, nagyon gyakran kevergetve megfőzzük a lisztet a tejben. Akkor jó a mártás, ha besűrűsödött. Egy tepsibe öntsünk pici olajat. A penne tésztát kifőzzük, és a tepsibe tesszük. Az elkészült szószt összekeverjük a tésztával, ráöntjük a besamelmártást, és sajtot reszelünk rá. Addig sütjük, míg a sajt megpirul a tetején.

A két répából az egyiket padlizsánnal is lehet helyettesíteni, mert úgy is nagyon finom.

Látta 423 ember.

Értékeld!

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Drávai Szabina üzente 12 éve

Örülök ha Nektek is tetszik!

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 12 éve

Bizony, hogy nagyon finom!

Válasz

Domján Mária üzente 12 éve

Jó kis recept köszönöm

Válasz

Drávai Szabina üzente 12 éve

Megéri megpróbálni! Nagyon finom!

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 12 éve

Köszönöm szépen,ki fogom próbálni.
Ügyes vagy!

Válasz

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu