Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek
Profiterol
Hozzávalók az égetett tésztához: kb 8 főre
125 g víz
125 g liszt
125 g étolaj
csipet só, cukor
4 tojás
Hozzávalók a vanília krémhez: /citromossal is nagyon finom/
4 tojás sárgája
4 evökanál liszt
4 evőkanál cukor
1 vaníliás cukor
7 dl tej
Hozzávalók a csokiszószhoz
2 evőkanál kakaó
4 evőkanál cukor
6 dl tej
1 evőkanál vaj
Elkészítés:
Először elkészítjük a krémet. A tojások sárgáját a cukorral, liszttel, kevés tejjel simára keverjük, majd hozzádjuk a többi tejet is és sűrűre főzzük. Hagyjuk kihűlni.
A fánkokhoz a vizet, az olajjal, sóval, cukorral felforraljuk és amikor forr hozzáadjuk a lisztet. Folyamatosan kb 3 percig keverjük, amíg elválik az etdény falától és nagyjából összeáll. Aztán egyesével hozzádolgozzuk a tojásokat, lehet robotgéppel is, és addig keverjük, míg homogén massza nem lesz. Tepsire, egymástól 2 cm-re diónyi halmokat nyomunk habzsákból, előmelegített 200 fokos dütőben megsütjük, majd kihűtjük a fánkokat.
A töltésre egy habzsákba töltjük a vanília krémet, a csővel behatolunk a fánk belsejébe és teletöltjük krémmel.Tányérra tesszünk pár darabot.
A csokiszószhoz mindent összekeverünk a vaj kivételével, majd sűrűsödésig főzzük és amikor lehúztuk a tűzről belekeverjük a vajat is.
|
|
Kőszeghy Anna írta 3 órája a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:
A mai ebédünk: Gyümölcs leves, rakott krumpli, nekem ...
Garáz József írta 7 órája a(z) Almássüti. képhez:
Anna! Köszönöm szépen a Nejem és Nellike nevében. ...
Kőszeghy Anna írta 22 órája a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:
A mai ebédünk: Tejszínes brokkoli főzelék főtt tojással.
Kőszeghy Anna írta 22 órája a(z) Almássüti. képhez:
József az egyik kedvencemet hoztad! Szépek, és finomak ...
Garáz József 4 napja új képet töltött fel:
Garáz József 4 napja új képet töltött fel:
Garáz József 4 napja új képet töltött fel:
Garáz József 5 napja új képet töltött fel:
Kőszeghy Anna írta 1 hete a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:
A mai ebédünk: Almás-birsalma leves, pirított máj krumplipürével.
Kőszeghy Anna írta 1 hete a(z) Vadlazac tejszínes gombamártással képhez:
Marcsikám köszönöm a hozzászólást! Remélem jól ...
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!